J20 avgjorde i slutskedet mot HV71
Publicerad: 2023-01-22
J20
Efter förlusten igår för J20 så fanns det chans för tre poäng idag när ytterligare ett småländskt motstånd var på plats i Smidjegrav. dagens motstånd var HV71 och efter en underhållande match där Mora avgjorde i slutminuterna så skrevs resultatet till en 5-3 vinst.

Till skillnad från gårdagens match så var det Mora som slog till först målmässigt. Bara 37 sekunder tog det innan ledningen var ett faktum och det var den helnorska kedjan som gjorde det. Med pass från sina landsmän Dalen och Steen så kunde Johannes Lökkeberg skjuta in 1-0 för MIK.

Men med nästan fem spelade minuter på klockan så kvitterade bortalaget. Efter att Mora stod lite på hälarna när HV snabbt kom in i offensiv zon så skapades det en två mot etta där Herman Träff spelade över pucken i sidled till Hampus Sandahl som kunde snärta in kvitteringspucken.

Båda lagen skulle sedan ha sina chanser perioden ut men ingen av dessa chanser förändrade ställningen på resultattavlan och det stod fortfarande 1-1 i Smidjegrav efter 20 minuter spelade.

Chanserna duggade fortsatt tätt i den andra perioden där Schjerpen Arnkværn fick stå för ett antal svettiga räddningar. Men det var Mora som skulle göra matchens tredje mål efter 17 minuter av perioden när Simon Lindblom slängde in en puck från sin backposition som Noah Steen kunde styra in.

2-1 ställningen stod sig under de kvarvarande tre minuterna av mittperioden och en viktig sista tredjedel väntade i kampen om nya poäng.

Den så viktiga tredjeperioden började dock på ett allt annat än önskvärt sätt för MIK. När Schjerpen Arnkværn skulle hämta pucken bakom mål så petade han istället pucken bakåt och rakt i famnen på Egor Polin i HV som enkelt kunde skjuta in pucken i det vidöppna målet.

Trots HV:s tidiga kvittering vek inte Mora ner sig och när väl chansen kom i powerplay så tvekade inte Michael Brandsegg-Nygård på att avlossa sitt livsfarliga skott när han fick yta och tid att sikta in sig. Ett distinkt avslut följde och 3-2 till MIK efter 8:34 spelat av den tredje perioden.

Men ledningen höll inte så länge som Mora hade önskat när Hugo Pettersson kvitterade matchen igen bara tre minuter efter Nygårds ledningsmål.

Matchen som såg ut att gå mot förlängning fick sedan en positiv överraskning ur MIK-perspektiv när norrmännen löste ännu ett mål. Denna gången var det Petter Vesterheim som slängde in en puck från position längs sargen och sist på pucken var Noah Steen som gjorde sitt andra mål för matchen.

När målburen kort därefter var tom så satte William Lindgren spiken i kistan med ett 5-3 mål och fastställde tre viktiga poäng för Mora.

Nästa match som väntar för J20 är inget minde än ett daladerby på fredag nästa vecka när man åker ner till Leksand för att ta fler poäng, klockan 19:00 släpps pucken i Tegera Arena för den matchen.