Efter straffräddningarna – Lars Johansson skänker prispengar till Mora IK
Publicerad: 2023-05-16
Under matchen mot Finland stod Lars Johansson för en imponerande insats och fick därmed ta emot utmärkelsen matchens prestation som delas ut i samarbete med Svenska Ishockeyförbundets huvudsponsor Svenska Spel. Det innebär även att Johansson är mottagare av Hejapriset på 10 000 kronor, pengar som Johansson nu väljer att skänka till och Mora IK och Avesta BK. – Det är klubbar som betyder otroligt mycket för mig så jag är glad att kunna ge tillbaka när tillfällen ges, säger Lars Johansson.

Matchens prestation utses av Svenska Ishockeyförbundet och huvudsponsorn Svenska Spel. I matchen mot Finland var det Lars Johansson, den äldsta VM-debutanten på målvaktssidan i Tre Kronor genom tiderna, som stod ut.

– Johansson bjöd på ett fantastiskt målvaktsspel som många gånger räddade Sverige ur den finska pressen, säger Jimmy Sandberg, sponsringsansvarig på Svenska Spel.

Förutom äran innebär det också att Johansson är mottagare av Hejapriset och får 10 000 kronor av Svenska Spel att skänka till valfri svensk ishockeyförenings ungdomsverksamhet. För Johansson var det ett självklart val.

– Jag har valt att splitta summan, 5 000 kronor till Avesta BK och 5 000 kronor till Mora IK, säger Lars Johansson.

Mora IK är både stolta och tacksamma.

– Vilken härlig överraskning! Vi blir väldigt stolta över att Lasse tänker på Mora IK och självklart glada över detta bidrag. Vi kommer att köpa in låneutrustning för att ännu fler ungdomar ska kunna välja att prova på och förhoppningsvis fortsätta spela ishockey i vår förening, säger Peter Masuhr, t.f. klubbdirektör Mora IK.

Maria Strand