Rejält bottennapp borta mot Kristianstad
Publicerad: 2020-02-12
Laget stod tyvärr för säsongens sämsta insats när man föll med hela 9-2 borta mot Kristianstad under onsdagskvällen.

Mora var tyvärr inte alls vakna från start och likt den senaste bortamatchen mot Västerås släppte man in ett tidigt mål. Den gången tog det 55 sekunder. Idag tog den endast 10 sekunder innan pucken låg bakom Isak Wallin. Mardrömsstarten satte också prägeln för den första perioden där Kristianstad åkte mycket skridskor mot ett Mora som var mer än lovligt passiva. Och det skulle komma mer. Efter fyra minuter kom 2-0 och efter tolv minuter hade hemmalaget utökat till 3-0. Det fick tränarna att byta ut Isak Wallin och ersätta med Olof Lindbom. Han fick också en hel del att göra inledningsvis när Kristianstad fick spela powerplay. Istället för ytterligare hemmamål i detta läge kom lite oväntat en Morareducering. Brant Harris snodde nämligen åt sig pucken från en hemmaback, kom fri med målvakten och avslutade distinkt bakom hemmalagets målvakt. Det var sedan nära att man skulle ha reducerat ytterligare en gång innan paus men Dustin Gazley fick tyvärr inte till avslutet i det läget som dök upp framför mål.

Många hade nog förväntat sig att Mora skulle komma ut som ett nytt lag i den andra perioden. Så blev det inte. Snarare tvärt om. Man slarvade, såg allmänt oinspirerade ut och drog på sig en mängd utvisningar. Hemmalaget gjorde fyra raka mål mot ett Mora som dessutom inte mäktade med ett enda skott på mål.

Raset fortsatte sedan i tredje perioden med två snabbt insläppta mål fram till 9-1. Adam Masuhr gjorde sedan 9-2 vilket blev slutresultatet.