Förlust för Mora borta mot Björklöven
Publicerad: 2019-12-02
Det blev tyvärr inga poäng i kvällens bortamöte mot Björklöven. Sett över hela matchen var man för uddlösa framåt samtidigt som man bjöd på för mycket bakåt.

Den första perioden startade ganska avvaktande där det dröjde fram till 4:30 innan något av lagen mäktade med första skottet på mål. När väl det var avklarat öppnade spelet upp sig rejält. Oskar Svanlund hade ett jätteläge men sköt utanför, hemmalaget kontrade direkt efteråt och Isak Wallin tvingades till en kvalificerad räddning. Det var också en av många räddningar under matchens första 20 minuter där hemmalaget avlossade hela 17 skott. Mora lyckades bara få 4 skott på mål men man hade betydligt mer lägen än så. Brendan Ranford hade bland annat ett avslut i stolpen från nära håll. Överlag fanns det dock en del övrigt att önska när det gällde skotten som oftast hamnade utanför målburen. Hemmalaget skulle ändå få gå till pausvila med 1-0 sedan Moraförsvaret gått bort sig i egen zon och bjudit Pontus Andreasson på öppen gata tre minuter från slutet.

Den andra perioden var ganska lik den första även om Mora till en början fick stopp på hemmalagets fart en del. Dock fortsatte man att tappa puckar både här och där vilket ledde till att Björklöven ofta fick chanser från egentligen ingenting. Isak Wallin fortsatte att spela bra i målet men borde absolut ha tagit hemmalagets 2-0 en bit in i mittenakten där ett skott med fri sikt slank in under armen. Tyvärr blev det också 3-0 sedan försvaret återigen bjudit på en ocean av isyta i egen zon när man tittade för mycket på puck istället för att tänka på markeringar.

Mora gjorde ett försök att komma närmare i inledningen av den tredje perioden men fick inte spelet att stämma denna kväll. Det slutade allt som oftast med individuella prestationer som inte lyckades. Det blev inga fler mål i den tredje perioden som blev mer och mer avslagen ju närmare slutet vi kom.