Två poäng borta mot Södertälje efter straffseger
Publicerad: 2020-10-14
HockeyAllsvenskan
Det blev en jämn, tuff och spännande tillställning i bortamötet med Södertälje på onsdagskvällen. Till slut kunde dock Mora avgå med segern efter att Johan Persson avgjort straffläggningen samtidigt som målvakten Matteus Ward räddat samtliga straffar.

Mora var det lag som öppnade bäst och skapade en del tryck i Södertäljes zon. Man fick också välförtjänt ledningen med 1-0 efter att man skapat bra trafik framför mål och Willson Johansson styrt in ett skott från nära håll. Tyvärr föll man sedan tillbaka något och när man hamnade i numerärt underläge kunde hemmalaget kvittera efter en turlig studs framför Moramålet. Spelet fortsatte sedan att bölja fram och tillbaka och inget av laget skapar något riktigt etablerat anfallsspel. Efter lite mer än halva perioden drog Mora återigen på sig en utvisning. Södertälje skapade en hel del och fick till slut utdelning ytterligare en gång i numerärt överläge. Och det kunde ha blivit mer. Hemmalaget tilldömdes lite senare ett straffslag samtidigt som målvakten Olof Lindbom fick lämna isen skadad. Matteus Ward fick ersätta och startade med att rädda straffen. Ytterligare en utvisning drabbade sedan Mora under slutskedet av den första perioden men den här gången kunde man hålla undan.

I den andra perioden fortsatte utvisningarna att hagla, men de blev något mer jämnt fördelade. Inget av lagen lyckades dock skapa några större farligheter under de fyra första försöken (två för Södertälje och två för Mora). Men när Mora återigen fick chansen i spel fem mot fyra efter 15:18 fick man snabb utdelning. Daniel Ljunggren sköt ett skott som Ludvig Larsson snyggt kunde styra in efter 15:39. Det blev det enda målet i mittenakten som spelmässigt blev väldigt sönderryckt av alla utvisningar.

Mora fick sedan en drömstart på den tredje perioden när Viktor Larsson hittade rätt från blålinjen redan efter 51 sekunder. Viktors första A-lagsmål i och första målet i HockeyAllsvenskan. Målet gav också laget energi och man hade bud på ytterligare mål men pucken ville inte in i nät. Mora såg ut att ha ganska god kontroll på händelserna men fick trots detta se pucken gå in med drygt sex minuter kvar att spela. Avslutningen blev dramatisk där båda lagen hade flera chanser att avgöra men matchen gick till förlängning. Väl där var det Mora som fick bästa möjligheterna när man två gånger på rad fick spela med en man mer. Tyvärr lyckades man inte förvalta detta och efter en mållös övertid fick straffar skilja lagen åt. Väl där var det bara Moras Johan Persson som lyckades få pucken i nät vilket betydde att vi får med oss två poäng från Södertälje.

Nästa match är redan på fredag när Tingsryd väntar hemma i Smidjegrav Arena.