Fem fall av Covid-19 i juniorverksamheten

9 september 2020 13:34
Mora IK

Mora IK har valt att pausa verksamheten för J18 och J20 den här veckan sedan först två spelare och sedan ytterligare tre juniorspelare har testat positivt för Covid-19.


Ingen av spelarna är allvarligt sjuka, men uppvisade symptom under förra veckan och stannade då hemma från träning. Detta innebär också att Hockeygymnasiet valt att hålla undervisningen på distans för sina elever.

J18 laget kommer precis som J20 att ta en paus från kvällsverksamheten på is fram till och med söndag. Helgens J18-match är inställd liksom J20:s seriepremiär. Vi har inga fler bekräftade fall av Covid-19 men tar det här beslutet för att säkra att ingen mer smittas.

-Vi har hela tiden haft kontakt med vår egen läkare samt smittskyddet i Falun, berättar Klubbdirektör och Sportchef Peter Hermodsson och fortsätter:

-Vi följer det medicinska protokollet noggrant och i samband med att vi satte träningarna på paus så har vi också sanerat alla gemensamma utrymmen.

Alla klubbens lag hålls isolerade från varandra så det är bara J18 och J20 som påverkas. All annan verksamhet fortsätter som vanligt.

-Vi har hela tiden varit extremt noggranna med att hålla arenan stängd för allmänheten. Hela föreningen, allt från ledare, spelare och personal följer såväl Folkhälsomyndighetens rekommendationer och det protokoll som Svensk Ishockey tagit fram.

Har du frågor kring detta är du varmt välkommen att höra av dig till oss. Mail: [email protected]