Krav på vaccinationsbevis på våra matcher fr.o.m. 1 december – kom i tid!

1 december 2021 10:20
Mora IK

Regeringen har beslutat att införa möjligheten att kräva vaccinationsbevis på evenemang med över 100 personer som genomförs inomhus från och med 1 december. Detta för att möjliggöra för arrangörer att fortsatt bedriva en verksamhet med full publikkapacitet i arenorna. Detta innebär att all publik som är 18 år och äldre kommer att behöva visa biljett, vaccinationsbevis samt id-handling för att gå på våra matcher. Detta gäller A-lagsmatcher, juniormatcher och dammatcher från och med 1 december 2021.


Det här gäller för dig som är 18 år och äldre som ska besöka Smidjegrav Arena För att kunna komma in på våra matcher måste du visa upp matchbiljett/säsongskort (gäller endast A-lagsmatcher då övriga matcher har fritt inträde), vaccinationsbevis samt giltig id-handling.

Det här gäller för dig som är under 18 år som ska besöka Smidjegrav Arena För att kunna komma in på våra matcher måste du visa upp matchbiljett/säsongskort (gäller endast A-lagsmatcher då övriga matcher har fritt inträde) samt giltig id-handling som visar att du är under 18 år. Alla personer under 18 år har en egen entré via huvudentrén. Följ skyltarna.

För dig som är 18 år och äldre och som inte kan eller får vaccinera dig av olika anledningar Vi kommer att ha en infodisk i entrén där du som av giltigt skäl inte får vaccinera dig visar upp ditt läkarintyg samt giltig id-handling. Att ha gjort ett aktivt val -eller inte har haft möjlighet att vaccinera sig är inte att betrakta som giltigt skäl.

KOM I TID! Att kontrollera varje person som ska in i Smidjegrav Arena kommer innebära att det tar extra lång tid att komma in i arenan. Vi ber om visad hänsyn och förståelse för detta. Arenan öppnar två timmar innan matchstart och vi uppmanar alla att komma i god tid innan utsatt matchstart! Ha samtliga handlingar tillgängliga när du kommer fram till våra kontrollanter.

Har du bokat bord i Restaurangen innan matchen? Entré sker via restaurangen. Samtliga ovanstående regler gäller även här.

Hur skaffar jag mig ett vaccinationsbevis? Du kan snabbt och enkelt ladda ner ditt vaccinationsbevis på covidbevis.se Här finns också all information om hur du går till väga. Det krävs e-legitimation för att kunna ladda ner ett digitalt bevis. Om du saknar e-legitimation kan du ladda ner en blankett och posta. Information om hur du går till väga finns också på covidbevis.se. Tänk på att det kan ta några veckor att få det hemskickat. Glöm inte att kontrollera giltighetsdatumet på Vaccinationsbeviset!

Som giltig id-handling räknas körkort, id-kort och pass.