Mora inledde nya året med tre poäng
Publicerad: 2018-01-02
SHL
Luleå gästade Jalas Arena på tisdagskvällen. Mora IK kom till match efter flera förluster och var ordentligt revanschsugna. I en spännande och svängig match vann Mora välförtjänt med 5-3.

Första perioden startade tungt för hemmalaget när Moras målvakt gjorde ett olyckligt ingripande och Luleå kunde ta ledningen med 0-1 i spel fem mot fyra. Detta blev tändvätska för Mora som genom ett bra tryck och flera fina passningar passade fram till en helt fri Jason Akesson som gjorde sitt första mål i Mora. Strax därefter tog hemmalaget också ledningen efter ett snyggt samspel av Moraspelarna där Emil Bejmo rakade in 2-1.

I den andra perioden startade Luleå i ett högt tempo och anföll gång på gång. Till slut kunde man också kvittera till 2-2 när klockan stod på 8:40. Därefter arbetade hemmalaget sig in i matchen och Andrew Rowe kunde ge Mora ledningen med 3-2 efter 16,03. I slutminuten kunde dock bortalaget återigen kvittera till 3-3 efter en turlig sargstuds som friställde en Luleåspelare.

Tredje perioden präglades av hafsigt spel med slarviga passningar från bägge lagen. Ett spännande ställningskrig ända tills David Kasê gjorde förlösande 4-3. I slutet av perioden när Luleå tryckte på som mest och tog ut sin målvakt kunde Matt Bailey påpassligt fastställa slutresultatet till 5-3 i öppen mål.

Nästa hemmamatch är redan nu på torsdag 4 januari i Jalas Arena kl. 19.00 mot Skellefteå AIK. Välkomna!