Karlin inför matchen: -Det gäller att spela enkelt

24 oktober 2017 17:10
SHL

Stärkta av lördagens bortaseger mot Brynäs reser nu Mora norr ut till Skellefteå som man ställs mot under onsdagskvällen.


Ja äntligen kom den, första bortasegern i SHL. Lördagens match mot Brynäs var en riktig kämparinsats där man förutom några tillsläppta chanser under främst första perioden spelade riktigt bra defensivt. Tillsammans med en storspelande Christian Engstrand i målet kunde man dessutom både hålla nollan och ta tre viktiga poäng.

-Jag tycker att vi spelade förståndigt. Vi började kanske lite halvknackigt de första fem-sex minuterna men sedan kom vi in i det mer och mer och höll ihop laget på ett bra sätt. Jag tycker också vi kom ur egen zon rätt så bra och spelade ganska tight. Det var så klart jätteskönt för både spelarna och oss ledare att få tyst på bortaspöket också, summerar tränare Mattias Karlin.

Att det är många bortamatcher nu i inledningen av serien har nog inte undgått någon. När man under onsdagskvällen ställs mot Skellefteå på bortais är det lagets åttonde bortamatch i serien, jämfört med de fyra man spelat hemma i Jalas Arena. Givetvis får man igen det hela i slutet av serien när man istället har många hemmamatcher, men mycket resande är det just nu.

Redan vid lunchtid satte man sig på bussen till Arlanda. Därifrån tar man sig sedan med flyg till Skellefteå och räknas vara framme ikväll. Imorgon väntar en lättare träning på förmiddagen innan man sedan släpper pucken på allvar kl. 19:00.

Onsdagens motståndare Skellefteå hittar vi just nu på en sjätteplats i tabellen. Man har hittills spelat in 19 poäng och har +14 i målskillnad. Bästa poängplockare är Joakim Lindström som stått för 15 poäng på 11 matcher.

-Det är ett bra lag med både bredd och spets och som spelar med en hög fart. Det kommer bli en härlig utmaning för oss, säger Mattias.

De båda lagen möttes även tidigare under försäsongen i en match som spelades i Strömsund. Där gick Mora segrande ur striden med 1-0. Målet prickades dessutom in i förlängningen så där var det verkligen en jämn batalj. Det återstår att se om onsdagens drabbning blir lika jämn.

-Det gäller att vi spelar jäkligt tight och enkelt och samtidigt utnyttja chanserna när de dyker upp. Vi måste spela lite som mot Brynäs även om det finns saker att göra ännu bättre. Vi ser gärna att vi får igång powerplayspelet lite mer, avslutar Mattias.

Hur laget formeras bestäms först under onsdagen. Klart är i alla fall att nyförvärvet Brendon Gormley är redo för debut i Moratröjan.