Mora gör sig redo för tuff bortamatch i Småland

24 oktober 2018 16:54
SHL

Efter flera dagar med bra träning satte sig laget under onsdagseftermiddagen på bussen mot Jönköping. Där väntar imorgon kväll den första av två tuffa bortamatcher det här veckoslutet, HV71 och Luleå.


Laget kunde tyvärr inte följa upp de bra prestationerna mot Färjestad och Skellefteå när man i lördags ställdes mot Växjö. Efter en bra start utan utdelning nådde laget under resten av matchen inte upp till sin normala nivå och förlorade till sist med 4-1.

-Vi känner att vi började bra med en del målchanser där vi borde gjort mål på någon. Då hade matchbilden antagligen blivit helt annorlunda. Sedan tog Växjö över och fick två mål. Vi gjorde ett bra försök i andra att komma ikapp men när de gör 3-1 i den tredje perioden går luften ur. Vi är inte alls nöjda med matchen men kunde nog ändå tagit poäng om vi utnyttjat chanserna i början, summerar assisterande tränare Daniel Hermansson.

Under veckan har man kört tre träningspass. Måndag och tisdag med något tuffare träning medan man körde lite lättare idag innan man satte sig på bussen.

-Vi har fokuserat en del på spelet i mittzonen. Att forwards och backar ligger närmare varandra och inte ger motståndarna så stora ytor. Vi har också tränat en del på spelet i egen zon och i anfallszonen, hur vi kan skapa mer målchanser, säger Daniel.

Förra säsongen hade laget det rejält tufft i Jönköping. Båda matcherna vann HV71 med 5-0 men känslan inför morgondagens match är ändå bra.

-Vi är inte riktigt nöjda med bortaspelet så här långt och HV71 är en tuff utmaning. Det är ett bra lag som spelar med ett högt tempo. Men vi har en plan hur vi ska slå dem och vi åker ner med gott mod och bra självförtroende, avslutar Daniel.

Laget har under veckan haft en del frånvaro i form av småskador och sjukdomar och hur man formerar laget bestäms först efter torsdagens värmning.