Mattias Karlin blir ny huvudtränare i Mora IK

10 april 2017 17:29

Klubben har de senast veckorna arbetat med en ersättare till Jeremy Colliton i händelse av att han skulle tacka nej till en fortsättning. Vi kan nu berätta att Mattias Karlin blir ny huvudtränare i Mora IK.


Mattias kommer närmast från Västervik där han under sex år byggt upp det sportsliga med relativt små medel och tagit laget från division 2 till en toppklubb i HockeyAllsvenskan. Han har tidigare också en spelarkarriär på hög nivå.

– Vi har under flera veckor i sportgruppen arbetat parallellt med ny huvudtränare eftersom osäkerheten kring Jeremys vara eller icke vara funnits. Vi har arbetat utifrån en kravprofil som vi varit stenhårda på. Mattias är den person som passar in absolut bäst att framåt ta Mora IK till nästa nivå.
Han står för den snabba och moderna hockeyn som vi i Mora IK har strävat efter att spela under några år nu. Mattias har bara fått lovord för sitt ledarskap och sitt hockeykunnande av alla vi pratat med och även Jeremy har varit delaktig i den här rekryteringen. Vi är väldigt glada att vi lyckats få Mattias till Mora. Det är en modern tränare som vill bygga vidare på den inslagna vägen vi satt i Mora IK, säger klubbens nya sportansvarige Anders Sundby.

– Det är ett otroligt hedrande uppdrag att leda en sådan anrik förening som Mora IK. Jag ser fram verkligen fram emot den här utmaningen, säger Mattias själv om sitt nya uppdrag.

Kontraktet är skrivet på 2+1 år.

Vi hälsar Mattias välkommen till Mora IK!