Mora IK vann efter straffar!
Publicerad: 2018-10-11
SHL
En spännande rysarmatch mellan två jämna lag kunde till slut Mora vinna två poäng efter förlängningsstraffar.

Första perioden startade i högt tempo från bägge lagen och chanserna avlöste varandra. Mora åkte på tre utvisningar och sattes under stark press från gästerna som hade flera heta målchanser. Bra försvarsspel och framförallt hemmalagets duktiga målvakt Isak Wallin storspelade med flera högklassiga räddningar. Även Mora fick spela powerplay och hade några fina målchanser men utan att spräcka nollan. Perioden slutade mållöst.

Andra perioden fortsatte med mycket vilja, fart och kamp. Mora fick en straff som räddades av gästernas målvakt. Hemmalaget tog över matchen mer och mer. Efter en fin soloprestation kunde hemmalagets Spencer Abbot göra sitt första mål i Mora IK och skjuta in 1-0. Glädjen blev dock kortvarig och gästerna kunde kvittera till 1-1 av en gammal Moraspelare Linus Johansson, redan efter 31 sekunder. Mora fortsatte trumma på och på offensiv blå höll Viktor Amnér i pucken iskallt från sin backplats, väntade in rätt läge och lade in ett hård dragskott som Robin Johansson kunde styra in i mål till 2-1.

I tredje perioden ökade hemmalaget tempot och det gav resultat. Efter en retur kunde Michael Hag skjuta in 3-1 från nära håll efter 3,37. Färjestad gav aldrig upp och började bli allt bättre. Gästerna reducerade till 3-2 och fick ännu mer energi. Efter en del oturliga studsar framför Moramålet kunde gästerna till slut kvittera till 3-3. Resultatet stod sig perioden ut.

Förlängning blev en fortsatt spännande tillställning. Målchanserna avlöste varandra men utan någon utdelning.

Matchen gick till straffar där stora matchhjälten blev Michael Haga som sköt in sin straff snyggt i krysset och matchens gigant en storspelande hemmamålvakt Isak Wallin.

Nästa hemmamatch är på lördag 13 oktober i Jalas Arena kl. 18,00 mot gästande Skellefteå AIK. Mycket välkomna!