En seger och en förlust även för J18
Publicerad: 2019-01-07
J18
Även J18 Allsvenskan Norra hade seriepremiär i helgen och för Moras del blev det två jämna matcher som slutade med en seger och en förlust.

Lördagens möte med Timrå (i Älvdalens ishall) slutade med seger 2-1 efter att Tim Palmberg och Adam Harrysson-Karlsson gjort hemmalagets mål.

-Efter lite julskinka och bra träningar under uppehållet var det skönt att få förbereda sig på skarpt läge. Grabbarna svarade upp till det vi pratade om och kom ut och tog tag i matchen från start. Vi kom av oss lite i samband med en utvisning men det rätad till sig mot slutet av perioden. I andra tyckte vi att vi fortsatte på det sättet vi började matchen, enkelhet i spelet, la den på djupet och var starka på pucken. Vi fick bra tryck och flera långa anfall där vi kan byta i deras zon och behålla trycket. I några sekvenser blir vi lite för offensiva och slarvar med pucken vilket leder till chanser för Timrå. Vi gör 2-0 målet i powerplay och har bud på flera mål till innan perioden tar slut. I tredje har vi inte lika mycket av spelet, Timrå chansar lite o går ut med folk i mittzon för att dra isär vårat lag, vilket lyckas ibland. De gör sitt mål på att vi är lite för mjäkiga i försvarsspelet. På slutet blir det såklart lite nerv men vi reder ut det på ett bra sätt, summerar tränare Andreas Olsson.

Tyvärr kunde man inte följa upp segern med ännu en när man mötte Brynäs hemma under söndagen. I en målsnål tillställning var det bortalaget som kunde plocka samtliga tre poäng efter att ha gjort matchens enda mål i slutet av den andra perioden.