Mora vände bortamatchen och vann
Publicerad: 2019-02-14
SHL
Mora startade bortamatchen med hög intensitet och spelade jämnt mot Skellefteå men låg ändå under med 3-0 inför sista perioden. Då visade Mora upp en fantastisk vilja och forcerar in 3 mål till 3-3 efter full tid. Matchhjälten blev Matt Bailey som avgjorde till 3-4 under förlängningen och tog därmed 2 mycket viktiga poäng.

Första perioden var jämn med två spelglada lag. Mora spelade optimistiskt och med bra självförtroende. Dalmasarna skapade flera heta lägen och vassaste målchansen hade Sebastian Hartmann som blev helt fri med Skellefteås målvakt efter fint förarbete av Oskar Svanlund men Moras gamla målvakt Mantas Armalis lyckades rädda. Hemmalaget skapade också riktigt farliga lägen men Moras Janne Juvonen gjorde flera fina räddningar bl.a. en fantastisk plockning när han var skymd!? När det var mindre än en sekund kvar av perioden lyckades Skellefteå lite turligt ta ledningen med 1-0 bakom en skymd Mora målvakt. En riktig kalldusch för Mora!

Andra perioden var till en början ställningskrig och bägge lagen avlöste varandra i anfall. Blev allt grinigare på isen med utvisningar som följd och när hemmalaget fick möjlighet att spela powerplay small det igen till 2-0. Även Mora fick chansen i 5 mot 4 men utan att få till något farligt spel. Efter en snabb omställning utökade Skellefteå sin ledning ytterligare till 3-0. Gästernas bästa målchans var när Mathias Bromé kom helt fri men fick inte alls till avslutet.

I tredje perioden bytte gästerna målvakt och Christian Engstrand ställde sig mellan stolparna och stängde igen. Mora satsade framåt med full kraft och genomförde en upphämtning av heroisk klass. Först kom reducering till 1-3 av Viktor Amnér efter ett mäktigt slagskott från blå. Sebastian Hartmann fortsatte med 2-3 efter en listig passning av Adam Masuhr. Med 18 sekunder kvar av ordinarie tid kvitterade Mora rättvist till 3-3 efter direktskott av Spencer Abbott och 1 poäng var därmed säkrad.

Förlängningen var mycket dramatisk med farliga chanser åt bägge håll. Moras Matt Bailey kom helt fri ända från egen blå och skrinnade ifrån alla motståndare och satte säkert segerpucken till 3-4 och tog därmed 2 mycket viktiga poäng.

Nästa hemmamatch i Jalas Arena är lördag 16 februari kl. 18 mot Luleå. Mycket välkomna!