Tingsryd tog nionde raka segern mot Mora
Publicerad: 2021-10-17
Tingsryd fortsätter att vara en riktig mardrömsmotståndare för Mora IK. Smålandslaget tog sin nionde raka seger mot dalalaget. Den här gången skrevs segersiffrorna till 5-4 efter att gästerna gjort ett tappert försök att komma ikapp i den sista perioden.

Faktum är att Mora inte lyckats besegra Tingsryd under ordinarie tid på bortaplan under hela 2000-talet.

Mora var ute efter revansch efter den mindre goda insatsen i fredags och svarade också för en betydligt bättre insats på söndagen, utan att det räckte till poäng.

Inför söndagsmatchen hade gästerna vaskat om i kedjorna och forwarden Filip Lennström fick också komma in i laget efter den skada som hållit honom borta från spel i ett par veckor.

Inledningen på matchen blev tuff för dalalaget då Lukas Wernblom fick sätta sig i utvisningsbåset när bara 1,30 av matchen hade spelats.

Mora redde dock ut det hela efter vissa besvär och tog sedan tag i spelet på ett bra sätt. Måns Carlsson vaskade fram matchens första riktiga farliga chans, när drygt fem minuter hade spelats av perioden, men fick inte till någon bra träff på sitt närskott.

I stället var det Tingsryd som kunde ta den viktiga ledningen i matchen.

Backen Leon Lerebäck kroppsfintade bort en Moraspelare vid blålinjen och stänkte sedan in 1-0 bakom en maktlös Andreas Ljunggren i Moramålet, när 8.30 hade spelats.

Samme Lerebäck blev sedan utvisad några minuter senare och Mora fick till ett bra spel i numerärt överläge. Pucken ville dock inte in.

I slutdelen av perioden tog hemmalaget hand om allt mer av spelet och när sedan Daniel Ljuggren drog på sig en onödig interferenc eutvisning, så kunde hemmalaget öka på ledningen till 2-0.

Kim Tallberg styrde in pucken, men domarna valde att göra en videobedömning av målet innan man godkände fullträffen.

Rejäl uppförsbacke för Mora efter den första perioden således.

Statistikmässigt är Mora seriens sämsta lag om man ser till insatserna i den andra perioden. Nu gjorde laget en av sina bättre mellanperioder spelmässigt den här säsongen, men mer än till lika när det gäller gjorda mål lyckades laget inte åstadkomma.

Uppförsbacken blev först större när William Fransson gjorde 3-0 när 7,54 hade spelats. Detta efter ett fint förarbete från Roman Semjonovs som kunde glida i genom ett stillastående Moraförsvar.

Strax efter blev Lukas Wernblom utvisad, men i numerärt underläge vaskade gästerna fram sin bästa målchans i matchen, när Bobby McIntyre tog pucken och blev fri. Men avslutet hade mer att önska.

Men nästa mål i matchen blev ändå Moras. I numerärt överläge kunde Johan Persson reducera till 1-3. Något ”riktigt” powerplay-mål handlade det inte om, utan Johan Persson kom åkande på högerkanten och hittade rätt med ett distinkt skott. Femte målet från hans klubba den här säsongen.

Målet gav Mora ny fart under skridskorna och laget vaskade fram ett par chanser till. Lite snöpligt var det istället Tingsryd som gjorde nästa mål fram till 4-1.

Innan perioden var över såg dock Emil Oksanen till att reducera till 2-4 med ett hårt skott som hemmamålvakten knappt reagerade på. Finländarens första fullträff. Viktigt inför periodvilan förstås att få till den reduceringen.

Mora startade också starkt i den sista perioden. Laget fick omgående chansen att spela i numerärt överläge men fick inte riktigt till det.

Gästerna spelade bra och skapade oro i hemmaförsvaret vid flera tillfällen. Men i stället för en reducering såg Tingsryd till att göra 5-2 på en målvaktsretur när 11.14 hade spelats av perioden.

Mora gav inte tappt och när laget fick chansen att spela fem mot tre kunde Lukas Wernblom få till den viktiga reduceringen fram till 3-5, som tände nytt hopp i Moragänget.

I periodens slutminuter valde Moratränaren Johan Hedberg att ta ut sin målvakt och slänga in en extra utespelare. Något som gav resultat.

Åter igen var det Lukas Wernblom som var framme och sköt in 4-5 när 18,57 hade spelats.

Mora prövade med en sista slutforcering med Tingsryd kunde hålla undan.

Moras smålandsturné fortsätter med match borta mot Västervik på tisdag. Förhoppningsvis kommer den första trepoängaren då.