Hancock: -Ser fram emot den här utmaningen

16 juni 2022 14:05
Mora IK

Tidigare idag blev det klart att den kanadensiska centern Kevin Hancock ansluter till Mora IK inför kommande säsong. Här berättar han om sitt första år i Europa, hur han ser sig själv som hockeyspelare och varför valet föll på en flytt till Sverige och Dalarna.


Från den kanadensiska juniorligan OHL, via AHL och Österrike ska den nu 24-åriga forwarden Kevin Hancock hjälpa Mora IK till toppen av HockeyAllsvenskan kommande säsong. -Efter vad jag har fått berättat för mig känns Mora som en perfekt ort och klubb att spela i för mig, säger Kevin själv några timmar efter att han skrivit på sitt kontrakt.

Den senaste säsongen var hans första i Europa där han representerade det österrikiska laget Dornbiner EC i ICEHL. Ligan består till största delen av lag från just Österrike, men här finns också lag från Italien, Slovakien, Slovenien, Ungern och Tjeckien. I ligan finns flera kända namn och med Moraögon är det bland annat målvakten Christian Engstrand och forwarden Dustin Gazley som sticker ut. Dornbiner EC hamnade den gångna säsongen trea från slutet i tabellen och Kevin var en av blott två spelare som lyckades hamna på plus i plus-minus-statistiken. Han vann dessutom den interna poängligan.

-Det tog mig ett antal veckor att anpassa mig till den större rinken i Europa. Här fick man mer tid och utrymme med pucken vilket gjorde att man fick till ett bättre spel. Jag tycker verkligen om de större rinkarna just för detta då jag älskar att öppna upp ytor och sätta mina lagkamrater i bra lägen.

Under förra säsongen noterades han för 16 mål och 19 målgivande passningar under sina 40 matcher. Trots poängskörden så lägger han också stor vikt i defensiven. -Jag ser mig som en tvåvägsspelare som kan göra mål från olika positioner på isen men också skapa chanser åt mina lagkamrater som jag var inne på. Men jag tycker mitt defensiva spel också är bra och jag hatar verkligen att vara inne på baklängesmål.

Så hur föll då till slut valet på Mora IK till kommande säsong? -När jag pratade med Andreas Hägglund så berättade han om hur han ville bygga laget och att det långsiktiga målet är att ta steget upp i SHL igen. Det han berättade kändes väldigt inspirerande och fick mig verkligen att vilja vara med på den här resan. Han berättade också en del om orten och för mig känns det som en perfekt plats att spela hockey på.

Trots att Kevin än så länge inte har någon egen erfarenhet av svenska hockey och HockeyAllsvenskan så har han ändå en tydlig bild av vad som väntar om några månader. -Svensk hockey är fartfylld där man ofta sätter hård press på puckhållaren. HockeyAllsvenskan är en konkurrenskraftig liga med flera lag som försöker ta klivet upp i SHL. Jag ser verkligen fram emot den här utmaningen.

Så till sist, vad är förväntningarna på kommande säsong? -Jag har höga förväntningar, både på mig själv och på laget. Jag skulle väldigt gärna vilja hjälpa till att ta upp Mora i SHL igen. Med fansen i ryggen tror jag det kan bli en väldigt rolig säsong, avslutar Kevin.