Fjärde raka förlusten kom mot Växjö
Publicerad: 2018-11-03
Mora IK är inne i en mycket tung period i SHL. Mot Växjö kom den fjärde raka förlusten för den skadedrabbade tabelljumbon, som nog ser extra mycket fram emot det landslagsuppehåll som nu kommer. Ett uppehåll som innebär välbehövlig vila men också att nu skadade spelare hinner bli spelklara inför fortsättningen.

Ett hårt skadedrabbat Mora IK fick en tung start på bortamatchen mot Växjö.

När bara 2.17 hade spelats av matchen hade hemmalaget tagit ledningen med 2-0. Ledningsmålet kom redan efter 27 sekunders spel genom Janne Pesonen, och samme man gjorde också 2-0, när Mora hade Marek Daloga utvisad.

-Vi fick en tuff start med två baklängesmål, men fick till en reducering ganska omgående, säger Robin Johansson till Cmore, som själv hade en gyllene chans att kunna kvittera bara sekunder efter hemmalagets ledningsmål.

Helt fri med Viktor Fasth träffade Robin ribban med ett stenhårt skott.

Moras reduceringsmål fram till 1-2, efter 4.13, gjordes av Spencer Abbot, som kunde direktskjuta in pucken efter att ha blivit fint framspelad av Matt Bailey.

Dalalaget hade därefter flera fina chanser att kunna kvittera. Marek Daloga, helt frispelad, och Sebastian Hartmann hade de absolut vassaste lägena.

Men innan perioden var över hade svenska mästarna Växjö sett till att göra 3-1, efter ett riktigt mönsteranfall där Moraspelarna inte hängde med i svängarna.

-Jag tycker ändå att vi gör en rätt så bra period., säger Robin Johansson till Cmore.

• 2-0 kom lite billigt. Efter det målet tog vi en time out och kom tillbaka på ett bra sätt. Men vi måste göra mål på chanserna, säger Moratränaren Mats Lusth till Cmore.

Den andra perioden inleddes med betydligt tätare spel från de både lagen, än vad fallet var i den första perdioden.

Stundtals var det mycket stök och bök, men det var ändå Växjö som såg till att ha greppet om händelserna på banan.

Mora fick inte alls till de snabba spelvändningarna som var så lyckosamma i den första perioden, och hade svårt att skapa något över huvud taget.

I stället såg Växjö till att avgöra matchen definitivt med två snabba mål i slutminuterna.

Janne Pesonen gjorde sitt tredje mål för kvällen när han gjorde 4-1 efter 16.29 och bara åtta sekunder senare kom 5-1, när unge Filip Cederqvist gjorde sitt första mål i SHL.

-Det är lite kämpigt just nu, men vi möter ett bra lag, samtidigt som vi är lite slarviga. Vi måste bli noggrannare, säger Adam Masuhr till Cmore efter den andra perioden.

Växjö kunde spela av den sista perioden på ett enkelt och stabilt sätt. Mora hade inte mycket att säga till om, och kom bara fram i några sporadiska anfall.