Ny tung förlust för Mora
Publicerad: 2019-11-13
HockeyAllsvenskan
Det fortsätter att gå tungt för A-laget som under onsdagskvällen åkte på sin femte raka förlust efter 2-5 hemma i Jalas Arena mot Vita Hästen.

Den första perioden var till en början väldigt tillknäppt och det dröjde fram till nio minuters spel innan den första riktiga chansen dök upp. Då var det gästerna som från ingenstans fick en dubbelmöjlighet framför debuterande Dan Bakala som där och då stod för några högklassiga räddningar. I anfallet efter var det istället hemmalaget som kunde ta ledningen med 1-0. Efter en vunnen tekning i offensiv zon gick pucken bak till Mathias Nörstebö som skickade in ett tyst skott bakom en skymd målvakt i Vita Hästen. Bortalaget bjöds strax efteråt på en jättemöjlighet när domarna hittade två tveksamma utvisningar med kort mellanrum. Mora fick därmed spela tre mot fem i 1:40 och gjorde det också riktigt bra och lyckades hålla undan.

Mora stod tyvärr sedan för en svag start på den andra perioden. Slarv från en Moraback i egen zon bäddade för en bjudning fram till 1-1. Och som inte det vore nog. Bara sekunder senare hade gästerna även lyckats ta ledningen efter ett ganska turligt skott utifrån. Hemmalaget lyckades ändå komma tillbaka omgående när Oscar Eklind kunde utnyttja ett två mot ett läge och sätta 2-2. Här trodde nog många att hemmalaget skulle få rejält med energi men det uteblev helt. Istället fick Vita Hästen återigen utdelning efter ett skott från blålinjen som inte såg helt otagbart ut. Härefter uppträdde hemmalaget blekt och gästerna tilläts gång på gång komma i anfall. När Anton Schagerberg dessutom satt i utvisningsbåset i slutet av mittenakten kom också 2-4 som ett brev på posten.

Hemmalaget hade förvisso några halvchanser i inledningen av den tredje perioden men lyckades inte ta tillvara på dem. Istället kunde gästerna öka på ledningen till 2-5 efter att ha bjudits på ett friläge. Härefter blev matchen en lång transportsträcka. Mora hade inte någon energi för att hota.