Viktig information från Mora IK

23 september 2020 10:44
Mora IK

Vi har väntat och väntat på ett rakt besked om vad som kommer att gälla på läktarna när det är dags för Hockeyallsvenskan att dra igång. Med drygt en vecka kvar till seriepremiären har det fortfarande inte kommit något besked. Ingen publik alls, 50 eller 500 personer. Oavsett vad beslutet blir kommer det få väldigt stora konsekvenser för hela föreningen.


Till att börja med så kommer vi bara att kunna släppa in dem som köpt säsongskort och inte ens det är en garanti för att få plats på läktaren varje match.

Ungdomshockeyn kommer att tappa 1,2 miljoner kronor netto på uteblivna intäkter från kiosker, parkering och lotterier.

Oro och oklara direktiv kring publik på matcher har inneburit att vi sålt nästan 500 färre säsongskort vilket i pengar motsvarar närmare 3,4 miljoner kronor. Lägg därtill alla biljetter vi inte kommer kunna sälja och uteblivna sponsorintäkter på grund av att företagen också har det tufft så kommer vi som det ser ut just nu att tappa 19 miljoner i uteblivna intäkter.

Samtidigt har vi dragit ner på i stort sett alla kostnader inom klubben och sparat 14 miljoner jämfört med förra året. Mer går inte att spara utan att lägga ner verksamhet. Om vi inte gör någonting alls så kommer klubbens pengar att vara helt slut före årsskiftet.

Vad gör vi då?

Jo, med start i dag har vi dragit igång ett åtgärdspaket som vi kallar Mora For Life. Det bygger väldigt mycket på att Mora IK är en viktig del i mångas liv och att alla vi kan gå in och stötta genom att köpa säsongskort, lotter och via swish köpa digitala support-biljetter vid match. Alla medlemmar och säsongskortsinnehavare ska ha fått information om hur man på bästa sätt kan hjälpa oss. Har du inte angivit någon mailadress så kommer du inom kort att få ett vanligt brev i din brevlåda.

En sak är säker. Mora IK kommer inte klara den här utmaningen på egen hand men tillsammans är vi starka! Den här pandemin drabbar alla. Det viktigaste vi kan göra nu är att hålla ihop och stötta våra lag och vår förening på bästa sätt.

Mer information kommer här på moraik.se direkt vi vet mer.