Mora föll tungt borta mot Malmö
Publicerad: 2019-01-26
SHL
Ett ineffektivt Mora IK lyckades inte ta en tredje raka bortaseger. I en jämn match kunde Malmö gå ifrån målmässigt i slutet av matchen och vinna med klara 5-1.

-Vi har gjort ett mål på två matcher och det är för dåligt. Våra ”arbetande” spelare är jag nöjda med, men spelare som ska producera har jag inte sett skymten av i de två senaste matcherna. Vi måste börja producera, annars är det svårt att få poäng, säger Moratränaren Mats Lusth till Cmore efter matchen.

Mora tog flyget ner till Malmö med en god förhoppning om att kunna få poäng med sig i bagaget hem.

-Jag tyckte att vi hade en bra chans, då Malmö haft två tuffa matcher mot Djurgården den här veckan, säger Mats Lusth.

Moras skadebekymmer verkar aldrig ta slut. Mot Malmö hade även förstecentern Andrew Rowe hamnat på frånvarolistan, där redan ett koppel av spelare finns.

-Malmö hade också spelare borta, när någon spelare saknas måste andra kliva fram, säger Mats Lusth.

Tillbaka i målet var i alla fall Christian Engstrand, som vaktade kassen för första gången sedan den 20 oktober.

Han fick hålla nollan i drygt fem minuter, sedan kunde hemmalaget ta ledningen genom Emil Sylvegård som styrde in 1-0. Pucken letade sig oturligt in mellan Moramålvaktens benskydd.

Under den första perioden redde också Mora ut tre numerära underlägen på ett bra sätt.

Men i spelet fem mot fem var Mora bra med och skapade en del chanser under periodens slutskede.

-Vi gjorde en okej period. Men ska det bli några poäng får vi se till att hålla oss från utvisningsbåset. Spel fem mot fem tycker jag att vi varit inne på samma spår som i matcherna innan Timråmatchen. Men vi måste börja sätta några baljor också, säger Adam Masuhr, Moras lagkapten, till Cmore.

-Vi får åka mera skridskor och sluta utmana domarna. Men jag kan också tycka att Malmö klarat sig undan med samma ”hantverk”, säger Moratränaren Mats Lusth till Cmore.

Den andra perioden blev spelmässigt bättre från Moras sida. Men hemmalaget såg ändå till att vaska fram periodens två första stora målchanser

Först hade Anton Öhman ett skott i stolpen, när Michael Keränen satt utvisad.

Ett friläge genom Emil Sylvegård fördes också till anteckningsboken. Malmöspelaren försökte finta bort Christian Engstrand, som dock i sista stund gjorde en bra räddning genom att få ut benskyddet.

Men periodens enda mål gjordes av Mora.

När Dalalaget fick chansen att spela i numerärt överläge för första gången i matchen, så kunde Matej Stransky skjuta in kvitteringspucken, fint framspelad av Michael Haga och Ryan Johnston.

Då hade 15,39 spelats av perioden.

-Jag tycker att vi börjar komma in i det här allt mer, och att vi har en bra chans att vinna matchen, säger Nils Carnbäck till Cmore. Nils som i matchen mot Malmö placerats mellan Spencer Abbott och Matej Stransky i Andrew Rowes frånvaro. Något som också gav honom mera speltid.

Mora började den sista perioden bra och fick också en bra chans att ta ledningen i matchen när hemmalagets Anton Mylläri åkte ut efter 6.04.

Men gästerna skapade inget utan bästa chansen vaskade hemmalaget fram när Johan Olofsson blev helt frispelad. I sista dragningen tappade han dock pucken.

-PP-spelet måste upp. Vi duttar alldeles för mycket med pucken, säger Mats Lusth till Cmore.

Nästa utvisning drabbade Mora och Thomas Skogs, och precis när Moraspelaren klev in på isen, så pricksköt Anton Öhman in 2-1 när 12.15 hade spelats.

Fyra minuter senare svarade Moras Matt Bailey för ett felpass i mittzon som kom att bli dyrbart. Malmö anföll snabbt och Christoffer Forsberg kunde göra 3-1.

Mora chansade med att ta ut målvakten, men det slutade med att Malmö gjorde 4-1 Matchens sista mål tillkom efter en konstig sargstuds som ställde Moramålvakten.

För Mora gäller det nu att ladda om inför tisdagens bortamatch mot Brynäs.