Första nyförvärvet på backsidan

4 maj 2017 12:00

Mora IK har idag gjort klart med första nyförvärvet på backsidan, vi kan meddela att Daniel Grillfors har skrivit på ett kontrakt som löper över två år.


Daniel kommer närmast från spel i SM-Liiga den högsta finska ligan där han de senaste tre åren spelat för IFK Helsingfors. Han har där varit assisterande kapten de senaste två åren. Han har som bekant även spelat i HV71 från 2005-2012 för att sedan gjöra två säsonger i Linköping innan han provade på spel i Schweitz ett år.

Vi stärker upp våran backsida med Daniel som är precis den backtypen vi letat efter. Känns otroligt bra att han väljer att komma till oss efter tre riktigt bra år i Finland där han har varit den ledande backen i Helsingfors. Daniel har bara fått superlativ från alla som vi pratat med vad det gäller hans spel och även för den ledaren han är på och utanför isen. Känns bra att få in erfarenhet och stabilitet i laget säger också Mora IKs sportansvarige Anders Sundby.

Daniel själv säger:

Efter tre år i Helsingfors ska det bli kul och inspirerande att få komma hem till Sverige, SHL och få representera Mora IK. Mora är ett lag som alltid varit starka och jobbiga att möta enligt min erfarenhet i både hockeyallsvenskan och SHL.

Själv är jag en glad och omtänksam person som gillar utmaningar.

Jag är en allround spelande back med ögat för spelet och gillar att gå på kropp. För mig gäller alltid laget före jaget.

Vi ses snart!

Mora IK hälsar Daniel välkommen till Mora IK!