Mora vann första matchen i Lysekil
Publicerad: 2020-09-25
Försäsong
Första matchen av två mot BIK Karlskoga i Lysekil är avklarad och det blev seger med 4-1 under fredagskvällen.

Den första perioden bjöd inte på någon vidare hockeyunderhållning. En hel del kamp var det men också mycket slarv. Karlskoga var det lag som hade mest puckinnehav och även flest chanser framåt. Detta berodde i stora delar också på Mora som inte alls såg vakna ut från start. Att det stod 0-0 efter den första perioden var i mångt och mycket målvakten Olof Lindboms förtjänst som gjorde ett antal riktigt kvalificerade räddningar.

Betydligt bättre fart var det på Mora i den andra perioden. Och man fick bästa möjliga start sedan man bjudits på ett powerplay redan efter halvminuten. Efter att ha spelat runt pucken ett tag hamnade den till sist framför mål där Oscar Eklind påpassligt kunde skicka in en retur fram till 1-0. Mora skulle också göra 2-0 och även det målet kom till i spel fem mot fyra. Den här gången var det Lukas Wernblom som tog några skär in från högerkanten och avlossade ett snärtigt handledsskott som gick i nät vid bortre stolpen. Klockan stod då på 10:30. BIK Karlskoga fick ganska omgående kontakt när man efter en något tilltrasslad situation fick till ett skott som gick in bakom en till synes skymd Olof Lindbom i målet. Den andra perioden fortsatte med böljande spel och där ytterligare ett mål skulle falla innan slutsignalen ljöd. I ett Moraanfall hittade pucken ut till Daniel Ljunggren som med ett distinkt avslut gjorde 3-1 med blott 33 sekunder kvar att spela.

Mora fick också en riktigt bra start på den tredje perioden och efter ett visst tryck i anfallszon hittade Johan Persson rätt framför mål efter 4:43 och 4-1 var ett faktum. Efter målet var det mycket puckinnehav från Karlskoga men Mora försvarade sig också riktigt bra vilket gjorde att de flesta skott kom långt utifrån. De gånger Karlskoga kom igenom så stod Olof Lindbom i vägen. Han gjorde förövrigt en riktigt bra match och motade hela 39 av 40 skott.

Därmed återstår bara en träningsmatch. Den spelas imorgon kl. 15 mot samma motstånd.