Blekt Mora föll för andra dagen i rad
Publicerad: 2018-03-01
SHL
Mora stod tyvärr för en riktigt blek insats i bortamötet med Luleå där man bara fick iväg 10 skott mot mål under hela matchen. Inget av dessa letade sig heller in i mål medan hemmalaget gjorde tre.

Den första perioden bjöd inte på något större underhållningsvärde där spelet präglades av en del slarviga passningar och ganska lågt tempo från båda lagen. Mora drabbades ganska tidigt i matchen av två raka utvisningar men spelet i numerärt underläge var riktigt bra från bortalaget. Även Mora fick efter tolv minuters spel chansen med en man mer på banan men fick i detta läge inte alls till spelet. Några mål fick vi inte se under matchens första 20 minuter trots att båda lagen faktiskt hade varsin riktigt bra möjlighet. Mora när man i ett två mot ett läge missade en retur rakt ut i banan och Luleå i spel fem mot fyra när man prickade ribban bakom en helt skymd Christian Engstrand.

Den andra perioden hade tyvärr ännu lägre underhållningsvärde än den första. Det skapades väldigt få målchanser och vi fick vänta drygt tio minuter innan den första riktigt heta målmöjligheten dök upp och det var Mora som stod för den. I powerplay fick David Kasé öppet mål men valde att ta emot pucken innan skottet avlossades och då han hemmalagets målvakt över. Istället för mål där fick vi minuterna senare se pucken leta sig in i den egna målburen efter att en Moraback slarvat rejält i egen zon. Perioden avslutades med en bra möjlighet för Mora och Emil Bejmo som tyvärr inte fick träff på en passning från Keaton Ellerby. Istället blev Bejmo utvisad för målvaktsinterference efter att ha blivit inknuffad i Luleås målvakt.

Mora klarade ut sitt numerära underläge i inledningen av den tredje perioden men åkte några minuter senare på en ny målvaktsinterference, den här gången på Matt Bailey. Bortalaget klarade även detta och hade därmed chansen inför avslutningen. Tyvärr var man alldeles för uddlösa i anfallen och lyckades aldrig komma till några riktigt bra chanser. Istället kunde Luleå utöka till 2-0 efter drygt tio minuters spel och minuten senare också 3-0 på straff. Detta blev också slutresultatet i matchen.

Tabelläget är trots förlusten det samma då även Örebro föll hemma mot Växjö.