Hermansson: "- Vi måste spela enklare och rakare"
Publicerad: 2018-11-16
SHL
Laget är resultatmässigt inne i en tuff period där man endast fått med sig en seger på de sex senaste matcherna. Nu ställs man mot ett formstarkt Rögle på bortaplan.

Mora hoppades kunna plocka med sig tre poäng från bortamötet med Timrå igår men kammade noll. Trots att man tog ledningen med 1-0 föll man till sist med 4-3 där försvarsspelet tillsammans med onödiga utvisningar hamnade i fokus och var en stor bidragande orsak till att man inte fick med sig några poäng.

-Starten var inte bra. De kom hårt och det visste vi att de skulle göra, men ändå stod vi och kollade på och var inte riktigt där. Trots det fick vi 1-0 så det var bra, men sedan fick de två snabba. Överlag tycker jag att matchen är jämn men vi gör lite för många misstag och drar på oss för många utvisningar i sista perioden, summerar assisterande tränare Daniel Hermansson.

Laget har tillbringat natten i Sundsvall och har nu under fredagen tagit sig ner till Arlanda och därifrån vidare med flyg ner till Ängelholm. Där väntar imorgon en tuff bortamatch mot Rögle som verkligen har prickat formen på sista tiden efter en tuff start på serien. Man har nämligen vunnit fem av de sex senaste matcherna.

-Vi räknar med något liknande som igår. Att de kommer komma ut hårt och gasa, så det gäller att vi visar upp oss och spelar enklare och rakare än vad vi gjorde igår. Spelarna är revanschsugna och kommer göra allt för en seger imorgon, hälsar Daniel.

Läget i laget förväntas bli detsamma som i gårdagens match mot Timrå, frånsett en spelare. Matt Bailey är nämligen tillbaka i laguppställningen igen. Vem som vaktar målet bestäms under lördagsförmiddagen.

Observera att det är matchstart 14:45 som gäller imorgon!

Kenny Åström