Ett mål räckte för att besegra Björklöven
Publicerad: 2021-09-10
SCA-cupen
Mora följde upp onsdagens 6-1 seger mot Sundsvall genom att besegra Björklöven med 1-0 i en underhållande match. Stor matchhjälte blev Paul Bittner som gjorde matchens enda mål halvvägs in på den tredje perioden.

Närmare 100 Morasupportrar hade letat sig till Sundsvall för SCA-cupens andra match och skapade en riktigt härlig inramning. Spelarna tackade och tog emot genom att bjuda på försäsongens hittills mest underhållande match. Det var både fart och intensitet och en del känslor. Båda lagen hade en del chanser att göra mål där Mora kändes som det något hetare laget under de första 20 minuterna. Dock fick vi också se två målvakter som hade vaknat på rätt sida och som höll målburarna fria från påhälsning.

Lagen fortsatte att bjuda på trevlig hockey även i den andra perioden, även om intensiteten gick ner något. Detta tack vare att perioden som helhet blev lite sönderryckt av en hel del utvisningar. Både lagen hade flertal chanser i powerplay. Inte minst Björklöven som fick spela fem mot tre i två minuter. Lagens båda målvakter fortsatte att spela riktigt bra vilket gjorde att det inte tillkom några mål i den andra perioden heller.

Till slut skulle vi dock få ett mål, men det dröjde nästan exakt halvvägs in i den tredje perioden. Efter att Mora precis klarat ut ett numerärt underläge skickade Paul Bittner in ett skott i krysset efter 9:59 efter passning av Johan Persson. Det målet gav också Mora extra energi och man hade inga större problem med att hålla ut resten av matchen. På det hela taget var det närmare 2-0 än att Björklöven skulle nå en kvittering.

Segern innebär att Mora toppar tabellen i SCA-cupen på sex poäng av sex möjliga. Imorgon spelas den sista matchen i cupen och då är det MODO som står för motståndet. Nedsläpp kl. 16:30.