Målvaktstalang återvänder till Mora IK

11 maj 2017 13:00

Klubben har idag skrivit kontrakt med egenfostrade målvakten Isak Wallin som för bara en månad sedan tog SM-guld med MODOs J20-lag.


**TV: INTERVJU MED ISAK WALLIN

**

19-åriga Isak är född och uppväxt i just Mora och spelade i klubben fram till 2014. Därefter flyttade han till MODOs juniororganisation där han senaste säsongen var en stor bidragande orsak till klubbens J20-guld. Under slutspelet hade han hela 95,3 i räddningsprocent. Kontraktet är skrivet på tre år men han kommer under kommande säsong att vara utlånad till MODO i HockeyAllsvenskan.

- Det känns riktigt kul. Jag känner ju klubben och staden och det känns roligt att komma tillbaka efter tre härliga år i Örnsköldsvik, säger Isak själv.

- Det känns oerhört inspirerande att få bygga framtiden med Isak då han är en av Sveriges bästa juniormålvakter och har stor potential i sig. Han spelar med ett lugn och har den mentala styrkan som skapar trygghet för ett lag. Det känns även jättebra att låna ut honom tillbaka till Modo nästa säsong där han kan fortsätta utvecklas i en bra miljö med en av Sveriges bästa målvaktstränare Magnus Helin, säger målvaktstränare Peter Iversen.