Poängstark forward klar för Mora

6 maj 2019 18:28
Lagbygget

Nästa pusselbit i kommande säsongs lagbygge är den 22-åriga forwarden Jesper Ylivainio som närmast ansluter från Bodens HF i HockeyEttan.


Jesper är fostrad i Luleås organisation där han spelade som junior och har också ett antal SHL-matcher på sitt CV. De senaste säsongerna har han spelat för Boden i HockeyEttan där han haft en spikrak formkurva uppåt. Föregående säsong noterades han för hela 47 (21+26) poäng på 37 grundseriematcher samt 7 poäng (4+3) på 9 matcher i kvalet upp mot HockeyAllsvenskan.

-Det är en spelare med en ettrig spelstil och som spelar mer fysiskt än vad många i hans storlek gör annars, säger klubbdirektör Peter Hermodsson om sitt senaste tillskott.

-Jag har haft en bra säsong i Boden och känner mig redo för nästa steg. Mora dök upp som alternativ och det känns verkligen som en klubb som kan utveckla mig att bli en ännu bättre hockeyspelare. Jag kommer till Mora för att bidra med hårt jobb och sedan är tanken att jag ska stänka dit en och annan puck. HockeyAllsvenskan är en nivå till så jag räknar med att det kanske kan ta lite tid men jag ser fram emot att komma till Mora jättemycket, säger Jesper själv om sin övergång.

Kontraktet är skrivet över säsongen 2019/2020.