Ineffektivt Mora föll mot Vita Hästen
Publicerad: 2020-02-14
HockeyAllsvenskan
Mora ägde spelet under större delen av matchen, sköt 36 skott, men lyckades inte göra mål. Gästerna kunde istället vinna med 4-0.

Det var Mora som startade upp matchen bäst och skapade omgående en hel del chanser. Detta fick också Vita Hästen att ta timeout redan efter 2:30. Spelmässigt blev det dock inte några större förändringar. Hemmalaget fortsatte att pressa på mot ett bortalag som bara spelade defensivt och slog ifrån sig. Mora fick också ett gyllene läge att ta ledningen i matchen när man fick spela med en man mer. Då fick man istället en rejäl kalldusch när bortalaget kontrade in 1-0 efter svagt försvarsarbete från Moras sida. Hemmalaget fortsatte trots detta att föra spelet och hade flera chanser att göra mål men var inte någon spelare i vägen så var stolparna ivägen. Bortalaget hade betydligt bättre effektivitet, för trots att man knappt hade några chanser under matchens första 20 minuter gick man ifrån till både 2-0 och 3-0. Ett helt ologiskt resultat sett till spelet men likväl en rejält tung uppförsbacke inför fortsättningen.

Även i den andra perioden var det Mora som fortsatte att föra spelet men fick slita hårt mot ett bortalag som gjorde allt för att förstöra spelet. Tyvärr fortsatte oturen att grina hemmalaget rakt i ansiktet då flera avsluten tog i målramen istället för in i mål.

I den tredje perioden fortsatte kampen där Mora satsade allt framåt. Det gav också viss utdelning spelmässigt när man tre gånger i tät följd fick spela powerplay. Dessvärre fortsatte man att vara ineffektiva i avslutningslägena och spelet i numerärt överläge blev fruktlöst även dessa gånger. Vita Hästen gjorde sedan 4-0 i öppen målbur vilket också blev slutresultatet.