Tung förlust på Hovet trots bra spel

29 november 2022 21:22
Mora IK

Ett decimerat lag gjorde en spelmässigt ganska bra insats i bortamatchen mot Djurgården. Dessvärre var man ännu en gång alldeles för ineffektiva när chanserna dök upp medan hemmalaget lyckades göra mål på i stort sett varje chans man skapade.


Laget som saknade en mängd toppspelare inför kvällens bortamatch mot Djurgården stod för en bra förstaperiod på Hovet denna torsdagskväll. Även om man saknade det där lilla extra i avslutningslägena så var spelet fram till mål många gånger både snabbt och kreativt. Kanske extra roligt var det att se juniorerna ta för sig där ute på isen. Perioden såg ut att sluta mållös men en sen Morautvisning gjorde att hemmalaget fick avsluta i spel fem mot fyra. Dessvärre kom också 1-0 med bara halvminuten kvar att spela.

Den andra perioden började sedan på värsta vis när man tappade bort markering på en Djurgårdsspelare framför mål som obehindrat kunde stöta in 2-0. Trots detta lät man sig inte nedslås utan fortsatte att ösa på. Spelmässigt tog man också över matchen långa stunder och borde utan tvekan gjort något mål på de målchanser som man vaskade fram. Det gjorde man dock inte vilket innebar att det var underläge efter två spelade perioder.

Tyvärr nådde man inte upp till samma spel i den tredje perioden där man dessvärre började slarva en del och bjöd Djurgården på flera lägen. Detta var man inte sena att utnyttja och plötsligt stod det hastigt och lustigt både 3-0 och 4-0. Här gick luften ur Moraspelarna och hemmalaget kunde på ett alldeles för enkelt sätt göra 5-0. Slutresultatet skrevs till 5-1 sedan Axel Sundberg till slut lyckats spräcka målnollan.

Nästa match är på fredag när vi möter Vita Hästen på bortaplan.