Inga poäng mot serieledarna – trots fyra mål framåt
Publicerad: 2018-10-04
SHL
Ska man vinna över serieledarna på bortaplan gäller det att vara noggranna samt att alla spelare verkligen ger allt. Det lyckades man tyvärr inte med och trots att man gjorde fyra mål framåt fick man åka av isen utan poäng efter att man släppt in hela sju mål bakåt.

Mora hade det riktigt tufft under matchens första 20 minuter där man mer eller mindre såg ut att sitta kvar på bussen samtidigt som hemmalaget kom ut piggt. Man skapade omgående flera chanser där Christian Engstrand följde upp lördagens fina insats med att återigen stå för några riktigt kvalificerade räddningar. 1-0 kom ändå till slut efter att Linköpingsbacken Anton Karlsson skickat pucken mot mål och förbi en skymd Engstrand i målet. Målet gav också hemmalaget energi som fortsatte att ösa på framåt samtidigt som Mora långa stunder blev alldeles för passiva i egen zon. 2-0 målet kom dock inte genom att Linköping hade tryck i anfallszonen. Det kom istället till efter ett två mot ett läge och där Nick Sörensen avslutat med ett skott från den högra tekningscirkeln. Mora fick trots den branta uppförsbacken till en riktigt viktig reducering fram till 2-1 och den kom bara 19 sekunder efter Linköpings 2-0 mål. Med en fin passning hittade Michael Keränen en framstötande Michael Haga som avslutade snyggt. 2-1 var också ställningen efter den första perioden där hemmalaget vann skotten med hela 17-1(!).

Mora fick i inledningen av den andra perioden spela boxplay för tredje gången i matchen. Detta gjorde man också riktigt bra till en början men trots detta kom ändå 3-1 när pucken studsade hemmalagets väg. Mora skulle dock komma tillbaka ännu en gång när man för första gången fick chansen i spel fem mot fyra. Adam Masuhr fick pucken på blålinjen och direktsköt upp pucken i krysset bakom hemmalagets målvakt där Niki Pettis skymning framför mål också ska lyftas fram. Mora var här med rejält i matchen igen men stod härefter tyvärr för några rejäla bjudningar. Först tappade man pucken helt omotiverat i egen zon vilket gjorde att hemmalaget kunde utnyttja ett friläge. När man strax efteråt fick chansen i spel fem mot fyra kom nästa blunder när man i ett uppspel tappade pucken i mittzonen och Linköping bjöds på ännu ett friläge som ledde fram till 5-2. Om vi ska se det från den ljusa sidan så var det ändå inte bara Mora som bjöd på lägen denna afton. Även Linköpings målvakt Jonas Gustavsson var generös när han spelade pucken rakt i gapet på Robin Johansson som kunde skicka in 5-3 i så gott som öppen målbur.

Målen fortsatte sedan att trilla in i den tredje perioden. Linköping gjorde 6-3 i spel fem mot fyra. Matt Bailey reducerade till 6-4 innan hemmalaget kunde göra 7-4 och hade inte matchen varit avgjord innan så var den det i detta läge. Resten av matchen spelades sedan bara av och Mora fick tyvärr lämna isen utan poäng.

Nästa match är redan på lördag då Timrå väntar på bortaplan.