Fortsatt tungt för Mora - föll på straffar

11 november 2019 21:36

Mora hade ledningen vid två tillfällen i bortamatchen mot Kristianstad. Men det hela slutade med en tung strafförlust. Dalalaget har därmed bara tagit en trepoängare på de senaste tio matcherna...


Kristianstad är ett av hockeyallsvenskans formstarkaste lag och kom till matchen mot Mora med fem segrar på de sex senaste matcherna.

Ett formsvagt Mora, med en trepoängare på de nio senaste matcherna, kom till spel med Linköpingslånet Matteus Ward i kassen, då nyförvärvet Dan Bakala inte är spelklar ännu. Ett arbetstillstånd fattas för det.

Inte heller helgens forwardsförvärv Dustin Gazley och Brant Harris är spelklara ännu.

Mora fick i alla fall en bra start på matchen mot Kristianstad, då Oscar Eklind kunde ge laget ledningen efter 3.04.

Backen Mattias Nörstebö sköt ett skott och på returen höll sig Eklind framme och kunde skjuta in pucken.

Mora såg piggare och rappare ut från start än vad fallet varit i de senaste matcherna och höll spelet väl uppe.

Men nästa mål i matchen blev hemmalagets.

I numerärt överläge kunde Daniel Andersson styra in kvitteringspucken bakom en ställd Matteus Ward då 13.40 av perioden hade spelats. Det är bara att konstatera att dalalaget måste steppa upp i boxplay-spelet som långt ifrån fungerar tillfredsställande.

Inget av lagen vaskade fram några riktigt farliga chanser under den resterande delen av perioden.

Mora fortsatte att spela med bra fart i den andra perioden och med en helt annan intensitet än vad laget visat upp på slutet.

Laget kunde också få till längre anfall som det jobbats för under speluppehållet.

Några mål föll inte i den andra perioden.

Mora fick chansen att spela i numerärt överläge vid tre tillfällen, men hade svårt att vaska fram några riktiga farligheter på dessa.

För det mesta slutade Moras framstötar med skott från blålinjen, som hemmamålvakten inte hade några problem med att rädda.

Mora inledde den sista perioden på bästa sätt och kunde ta ledningen i matchen efter 1.29 efter ett mönsteranfall.

Niki Petti drev upp pucken på vänsterkanten och passade till Emil Bejmo som passade till Måns Carlsson som passade tillbaka till Petti, som kunde stöta in ledningspucken. Ett härligt mål!

Efter Moras mål hade hemmalaget en stark period och tryckte tillbaka gästerna, vilket fick tränare Jakobs att ta en timeout.

Någon större ändring av spelbilden blev det dock inte. Kristianstad hade ett stort puckinnehav och tryckte bitvis fast Moralaget hårt i anfallszon.

Matteus Ward fick göra flera fina räddningar.

Mora kämpade på för att hålla undan, men i slutskedet av perioden chansade hemmalaget med att ta ut målvakten och spela med sex spelare mot fem.

En satsning som lyckades, då Johan Lundgren lyckades få in kvitteringspucken i gröten av spelare framför Morakassen efter att 18.43 hade spelats.

I sudden-förlängningen skapade inget av lagen någon riktig farlighet, utan matchen fick avgöras på straffar.

Där kunde Kristianstad avgöra i den åttonde straffomgången.