J20 vann nytt toppmöte mot Djurgården
Publicerad: 2022-11-19
J20
Tidigare i veckan besegrades serietvåan Leksand. Under lördagen slog man tillbaka serietrean Djurgården efter att ha vänt ett underläge 1-2 till seger med 5-2 i den tredje perioden.

Efter en mållös förstaperiod där gästerna hade spelet började målen trilla in ett eftter ett i den andra perioden. Djurgården kunde ta ledningen med 1-0 när man spelade fem mot fyra. Noah Steen kvitterade för hemmalaget innan Djurgården kunde återta ledningen dryga minuten från pausvilan. Bortalaget ledde i detta skede av matchen också skotten med hela 29-10.

Då tog hemmalaget sig samman, gick ut som ett nytt lag i tredje perioden och sköljde över Djurgården. Kaj Münger kvitterade till 2-2 efter två minuters spel. När sedan Simon Lindblom utnyttjade ett powerplay genom att sätta dit 3-2 efter sju minuters spel var Mora i ledning för första gången i matchen. Bara 45 sekunder senare kom ett nytt backmål av Ibrahim Qufaj fram till 4-2 och Mora hade skaffat sig ett rejält grepp om matchen. Det släppte man sedan inte på utan gjorde ytterligare ett mål. 5-2 satte Kalle Kratz tre minuter från slutet vilket också blev slutresultatet.

Segern betyder att man nu leder serien med nio poäng (en match mer spelad än 2:an Leksand). Nästa match är redan imorgon när man tar emot Luleå hemma i Smidjegrav Arena kl. 15:30.