Mora förlorade avslutningsmatchen i SCA-cupen
Publicerad: 2019-08-31
Försäsong
Laget förlorade på nytt i SCA-cupen. Denna gång mot Björklöven som kunde dra det längsta strået och vinna med 4-2.

Mora fick spelmässigt en tuff start när man redan efter några minuter tvingades att försvara sig i spel tre mot fem efter två täta utvisningar. Något som man klarade ut utan några större problem. De första 20 minuterna präglades annars av ganska hafsigt spel där det var mycket fram och tillbaka, men där båda lagen hade stora problem att vaska fram några riktigt heta lägen. Det var stundtals också ganska grinigt ute på isen med flera duster efter avblåsningarna.

Den andra perioden fortsatte sedan i samma stil som den första. Mora fick chansen i spel fem mot fyra och efter mycket om och men fick man spelet att stämma i powerplay. Viktor Amnér hittade nätet från sin backposition och 1-0 var ett faktum. Dessvärre kunde Björklöven ganska omgående kvittera till 1-1 efter ett ganska svagt försvarsspel från Morahåll. Just Björklöven skulle också gå till pausvila med en 2-1 ledning. Sista målet kom till i powerplay sedan försvaret på nytt gått bort sig i egen zon.

I den tredje perioden var det sedan Mora för så gott som hela slanten. Man fick också till en rättvis kvittering när Kristoffer Gunnarsson skickade in 2-2 från blålinjen via Björklövenmålvaktens plockhandske. Tyvärr kunde dock Björklöven återta ledningen lite senare när man kontrade in 3-2. Detta var också en av få gånger man överhuvudtaget var i Moras zon i den tredje perioden. Mora fortsatte att satsa framåt och fick på slutet chansen att spela fyra mot tre. I det här läget tog man också ut målvakten och fick därmed ett 5 mot 3 läge i nästan två minuter. Dessvärre fick man inte alls till sitt powerplayspel och det hela slutade med att Björklöven istället kunde avgöra med 4-2 i öppen målbur.