Mora tappade ledningen i tredje perioden och blev utan poäng
Publicerad: 2020-12-26
Mora IK
Det blev en jämn och svängig tillställning mellan Mora och Karlskoga på lördagseftermiddagen. Tyvärr var det gästerna som drog det längsta strået och kunde vinna med 5-4.

Den första perioden bjöd inte på något högre underhållningsvärde. Det var mycket slarv och inget av lagen fick till något riktigt ordnat spel. Även om perioden som sådan var spelmässigt jämn var det ändå gästerna som kunde lämna isen med en 2-0 ledning i bagaget. Det första målet fick man något turligt när pucken studsade rätt och letade sig in via målvaktens vänstra stolpe. 2-0 några minuter senare föranleddes av alldeles för tamt spel i egen zon.

Mora fick inleda den andra perioden i spel fem mot fyra och fick precis den start man ville ha. Klockan hann bara ticka upp till 14 sekunder när Viktor Amnér skickade upp pucken i krysset och reduceringen till 1-2 var ett faktum. Det var också inledningen på ett riktigt målkalas i mittenakten. Lukas Wernblom kvitterade till 2-2 efter 5:54. Karlskoga återtog ledningen efter 7:53 sedan pucken styrts in i målet av en Moraback. 3-3 kom dryga minuten senare när Mattias Nörstebö hittade rätt från blå linjen. Härefter hade båda lagen en mängd chanser för ytterligare mål men det var bara hemmalaget som lyckades få utdelning. 4-3 kom efter 14:39 sedan Oscar Eklind valt att gå på eget avslut i en två mot en situation.

I den tredje perioden fortsatte spelet att bölja fram och tillbaka. Dessvärre var det bortalaget som gjorde målen i den tredje perioden när man först kunde göra 4-4 redan efter 3:36. Ledningsmålet kom sedan efter 11:13. Det målet skulle också visa sig bli matchavgörande. Hemmalaget chansade på slutet genom att plocka ut målvakten men närmare än några halvchanser kom man inte.

Ny match väntar redan imorgon när vi möter AIK.