Mora IK värvar forward från norska ligan

1 juli 2022 10:50
Mora IK

Klubben har gjort klart med den 24-åriga forwarden Axel Sundberg som de två senaste säsongerna spelat för Vålerenga i norska ligan.


Axel är född i Stockholm och spelade under sin juniortid i Timrå. Under hans första år som senior säsongen 2018/2019 dundrade han in 13 mål för Karlskrona i HockeyAllsvenskan. När laget säsongen efter tvångsdegraderades flyttade han till Kristianstad där han poängmässigt inte riktigt nådde upp i samma nivå. De två senaste säsongerna har han istället tillhört Vålerenga där han den senaste säsongen blev lagets näst bästa målgörarare med sina 16 fullträffar.

-Det är en stor spelare, högerskytt och som har ett riktigt bra och snabbt skott. Det är en bra hockeyspelare som kommer kunna ta stora kliv hos oss. Vi har scoutat honom under en väldigt lång tid och nu tog vi en chans att plocka in honom. Vi ser inte det här som en ersättare för Lukas Wernblom utan som ett riktigt bra komplement till en redan bra forwardsbesättning, säger sportchef Andreas Hägglund.

-Det har alltid varit tufft att komma till Mora och spela så det ska bli otroligt roligt att spela för laget nu. Jag har fått ett väldigt bra intryck av klubben och ser fram emot den kommande säsongen väldigt mycket, säger Axel själv.

Kontraktet gäller över säsongen 2022/2023.