Mora vann genrepet inför seriepremiären
Publicerad: 2021-09-16
Försäsong
Det blev en betydligt jämnare tillställning mellan Mora – Borlänge än vad många nog trott på förhand. Mora kunde dock dra det längsta strået när man vände 0-2 till seger med 3-2.

Den första perioden var ingen höjdare från Moras sida som nog trodde att det skulle gå betydligt enklare än vad det gjorde. Det var gång på gång slarviga uppspel och passningar vilket gjorde att gästerna gång på gång fick komma i spelvändningar. Det tackade man för genom att göra både 0-1 och 0-2. Det tog nästan 15 minuter innan vi började känna igen Moras spel och då kom också reduceringen till 1-2 när Daniel Ljunggren som så många gånger förr hittade Johan Persson. Härefter hade man flera lägen att också få in en kvittering men det blev inga fler mål.

Mål blev det inte heller i den andra perioden även om Mora avlossade hela 21 skott mot mål. Dock gjorde man det allt som oftast lite för enkelt för målvakten som hade fritt synfält på de flesta puckarna. Även Borlänge hade en del skott men de sköt man mestadels när man i fyra minuter fick spela powerplay fem mot fyra.

Mora fick en riktigt bra start på den tredje perioden när man blev tilldömda ett straffslag redan efter 1:05. Straffen tog Lukas Wernblom hand om och förvaltade den på bästa sätt genom att sätta 2-2. Härefter var det hemmalaget för nästan hela slanten men man hade fortsatt en hel del problem med att förvalta sitt övertag i mål. Till slut kom dock avgörandet och det bara när det var 35 sekunder kvar av matchen. Då kunde Johan Persson skicka in 3-2 i spel fem mot fyra.