Falun för svårt för MIK:s damer
Publicerad: 2022-11-16
Mora IK var fullt medvetna om att det skulle handla om fart när serietvåan Falu IF gästade Smidjegrav denna afton. Men trots att gästerna ägde en stor del av spelet hängde MIK-damerna med åtminstone målmässigt i två perioder.

Hemmalaget hade problem att få ordning på sitt passningsspel, något Falu IF utnyttjade till fullo. Det som räddade MIK i den första perioden var Tim Flemberg mellan stolparna. Hon räddade inte mindre än 17 skott de första 20 minuterna.

Lägg därtill att MIK egentligen bara hade en riktig målchans och det i mitten av perioden i spel fem mot fyra. Antalet skott totalt noterades till fem och spelmässigt dominerade Falun stort.

Andra perioden hann bara bli två minuter gammal innan Mora trasslade till det i ett byte och åkte på utvisning med för många spelare på banan.

Laget lyckades dock riktigt bra med sitt boxplay och när Tilde Grillfors kapades rejält och laget fick chansen i numerärt överläge kom chansen att koppla ett litet grepp om spelet för en stund.

Men istället lyckades Faluns kanske bästa spelare på isen denna kväll, Agnes Svensson, knipa åt sig pucken och ge gästerna ledningen.

Knappt tre minuter senare var samma Svensson framme igen och ökade på ledningen för gästerna till 0-2.

Men trots att Mora inte riktigt lyckades ta tag i spelet kom en reducering när Tilde Sundnäs Grillfors spelade fri Alva Ullbors som gjorde 1-2.

MIK fick minuten senare ett gyllene läge till kvittering då Falun drog på sig två snabba utvisningar vilket gav hemmalaget chansen till spel 5 mot 3.

Men de bästa lägena skapades inledningsvis av Falun efter slarv i passningsspelet genom mittzon.

Tillslut, i spel fem mot tre, kom en kanske inte helt rättvis kvittering sett till spelet, men hockey är inte alltid rättvist. 2-2 genom Alva Bodins innebar en nytändning i MIK.

Då fanns fortfarande tid kvar i numerärt överläge, men istället var det Falun som snodde åt sig pucken och spelade fram till Johanna Eldebäck som distinkt satte pucken i högra krysset bakom en hjälplös Flemberg.

Underläge med blott ett mål inför tredje perioden innebar att Mora hade kontakt, även om Falun styrt matchen så långt.

I den sista perioden visade sig dock tjejerna från grannkommunen vara en storlek större än hemmalaget. Trots dubbla utvisningar ökade Falun på ledningen och Mora-spelarna fick efter det ingen mer kontakt.

Sifforna rann iväg till förlust med 2-6. Tim Flemberg i Moras mål får ändå med beröm godkänt. Med undantag från några individuella prestationer offensivt så måste passningsspelet pekas ut som ett skäl till en blek insats framåt.

Defensivt får ändå Mora ta med sig en hel del positivt trots förlusten.