J20 vann premiären i J20 Nationell Topp 10
Publicerad: 2022-01-07
J20
J20 har fått en smakstart på Topp 10 serien efter att ha vänt 0-2 underläge till seger med 3-2 borta mot Växjö. Det sista målet prickades in med mindre än tre minuter kvar av den tredje perioden.

Mora fick som sagt var en ganska tung start då det var hemmalaget som var det klart bättre laget under de första 20 minuterna. En utvisning på Viktor Hurtig i Mora gav också hemmalaget möjligheten i spel fem mot fyra efter 5:53. Mindre än minuten senare hade man också utnyttjat detta genom att göra 1-0. En olycka kommer sällan ensam och bara 52 sekunder senare kom också 2-0. Mora kom spelmässigt in i matchen ju längre perioden gick och under de två möjligheterna man hade i spel fem mot fyra skapade man ett ganska bra tryck även om inget av avsluten hittade nätet.

I den andra perioden var man betydligt bättre spelmässigt och redan efter 3:06 fick man in en viktig reducering när Linus Millner Westberg skickade in pucken framspelad av Joel Jonsson. Just Joel låg också bakom kvitteringen till 2-2 när Mora fick chansen i spel fem mot tre i slutet av mittenakten. Den här gången hittade han fram till Joel Nyman som gjorde mål för Mora.

I den tredje perioden tog Mora över spelet nästan helt och hållet och fick flera gånger långa anfall mot hemmalaget. Till slut fick man också utdelning när Joel Jonsson, som redan spelat fram till två mål, själv direktsköt in 2-3 efter en fin passning av Gabriel Westling. Klockan stod då på 17:19. Växjö plockade på slutet ut målvakten men ett bra Moraförsvar såg till att hemmalaget inte kom till några riktigt klara lägen.

-Efter nästan en månads uppehåll var det återigen dags för match då Växjö stod för motståndet. Efter en lång bussresa kom vi inte alls upp i nivå i den första perioden där Växjö var bättre och kopplade också greppet med två snabba mål. Andra perioden var klart bättre från våran sida, vi vann mer närkamper och passade pucken bättre till varandra. Reduceringen 1-2 kom ganska tidigt i perioden och i slutet av perioden kvitterade vi även till 2-2 i spel 5-3. Sista perioden böljade lite fram och tillbaka men där vi tillslut lyckades hitta ett segermål med 3 minuter kvar att spela, säger tränare Daniel Hermansson och avslutar:

-Jag är imponerad av att vi tar oss tillbaka i matchen efter en tveksam förstaperiod. Vi visar även för oss själva att vi kan mäta oss med de bästa lagen från söderserien.

Nästa match för J20 är redan imorgon när man möter Rögle kl. 12:00 i Ängelholm.