Medlemsmöte i Smidjegrav
Publicerad: 2023-01-26
Ett 70-tal medlemmar kom till Mora IK:s extra medlemsmöte tisdagen den 24:e januari. Medlemmarna fick bland annat information om hur planeringen för den nya Ungdomsarenan fortskrider.

Mora IK representerades av Ordförande Lars Lisspers, ledamoten Thomas Lind, sportchef Andreas Hägglund, J20-tränaren Daniel Hermansson och t.f. klubbdirektör Peter Masuhr.

Under mötet berättade bland annat Hägglund om hur sporten och A-laget har arbetat under säsongen och hur planeringen ser ut resterande del av säsongen och även hur man tänker inför framtiden. Flera spelare är redan kontrakterade och det arbetat spiller över på det arbete som görs på juniorsidan av bland annat Daniel Hermansson.

En nyckel för att föreningen ska fortsätta att bygga underifrån med egna ungdomar och juniorverksamheten är den planerade Ungdomsarenan. Förhoppningen är att den ska stå på plats till hösten men fortfarande återstår en del arbete och beslut från kommunen innan det är helt klart att det verkligen blir en Ungdomsarena på Prästholmen.

Peter Masuhr redogjorde för föreningens ekonomi som är stabil. Han berättade vidare om hur mycket av arbetet just nu handlar om att nå målet på 475:- i Enkronasmatchen som enskilt är den absolut viktigaste matchen (spelas den 24:e februari mor Västerås) sett ur ett ekonomiskt perspektiv.

Vi konstaterar att det var stor uppslutning på mötet vilket givetvis uppskattas då många medlemmar får ta del av hur läget är i Mora IK.

Maria Strand