Seger mot Vita Hästen i årets sista match
Publicerad: 2021-12-30
Mora IK
Det blev en jämn och målrik tillställning i Smidjegrav Arena under torsdagskvällen när Mora och Vita Hästen möttes. Resultatet var 4-4 efter 60 spelade minuter och efter en mållös förlängning kunde Mora vinna på straffar.

Mora fick också en drömstart på den här matchen när Måns Carlsson redan efter dryga minuten kunde skicka in 1-0 efter en målvaktsretur. Glädjen blev dock kortvarig. Mindre än minuten senare stod det 1-1 på tavlan sedan en målvaktsretur från Andreas Ljunggren nått en helt fristående bortaspelare framför mål som bara hade att skicka in pucken i nät. En intensiv start på en period som annars hade en del övrigt att önska spelmässigt. Hemmalaget hade förvisso det mesta av spelet men hade liksom igår svårt att komma till några riktigt klara målchanser. Ett likaläge hade känts rättvist inför den andra perioden. Dock skulle gästerna få sista ordet innan paus när ett, som det såg ut, misslyckat skott på något konstigt sätt gick in bakom Andreas Ljunggren i målet. Då återstod det mindre än minuten till paus.

Den andra perioden började något trevande men ju längre tiden gick desto mer kom Mora in i matchen. Kvitteringen kom också efter 7:27 när Anton Heikkinen äntligen fick sätta sitt första mål i Moratröjan. Och bara två minuter senare skickade Johan Persson in 3-2 för hemmalaget. Målet var dessutom hans 100:e i HockeyAllsvenskan! Tyvärr fick man inte gå in i periodvilan med en ledning. Gästerna kvitterade nämligen när en slumppuck letade sig in i mål.

Mora fick sedan en drömstart i den tredje perioden med 4-3 redan efter en minuts spel. Återigen var det Johan Persson som höll sig framme. Dock kom ännu en snabb replik av Vita Hästen som bara drygt minuten senare kvitterade till 4-4 efter att man fått ett friläge. Resultatet höll sig perioden ut och matchen gick till förlängning. Väl där hade gästerna ett jätteläge att avgöra när man fick spela powerplay i två minuter men Mora höll undan och tog matchen till straffar. Där satte Anton Heikkinen den enda straffen medan Andreas Ljunggren räddade samtliga Vita Hästens försök.

Nu väntar några dagars ledighet innan vi möter Kristianstad i dubbelmöte hemma i Smidjegrav onsdag och fredag nästa vecka.