- Det ska bli sjukt skoj att spela igen!

23 februari 2016 17:11

Moras forward Linus Johansson gör under morgondagens hemmamatch mot Björklöven comeback igen efter en skada.


Det var varit mycket upp och ner under säsongen för Moras tredje bästa poängplockare Linus Johansson. Skador, avstängning och skador igen har gjort att den 23 åriga centern bara spelat 32 matcher den här säsongen. Nu hoppas han att det ska vara slut på problemen och under onsdagskvällen är han spelarklar igen.

- Det var varit en del skador, sedan när man kom tillbaka blev man avstängd och så har det varit skador igen. Det har varit mycket upp och ner. När jag väl har spelat tycker jag ändå att det gått bra och jag är nöjd med poängskörden. Det känns som jag har utvecklats en hel del den här säsongen och mycket av det är Jeremys förtjänst. Han har kommit med tips och råd som lyft mig. T.ex. att man inte alltid måste gå in för att göra mål i varje byte utan istället göra jobbet och underlätta för nästa femma som kommer in på isen, säger Linus själv om sin säsong.

Medan Linus varit skadad under de senaste matcherna har Mora tagit flera viktiga segrar och han har fått se matcherna från läktarhåll, nåja, en i alla fall.
- Jag såg hemmamatchen mot Asplöven. Bortamatcherna mot Sundsvall och Leksand såg jag inte. Jag blir så fruktansvärt nervös att jag helt enkelt inte klarar av att se dem (skratt). Jag tittade på resultatet och matcherna i efterhand istället. Hemmamatchen mot Asplöven såg jag på plats. Den var också grymt jobbig att följa men jag fixade det.

Så vad säger då Linus om senaste tidens spel?
- Jag tycker det är starkt att plocka de poäng vi gjort. Visst, både Sundsvall och Asplöven ligger i botten men det gör det hela nästan ännu mer starkt. Alla förväntar sig att man ska vinna de där matcherna men det är verkligen inte lätt. Mot Leksand gör vi en bra första period, dippar i andra och kommer tillbaka bra i tredje. Jag tycker ändå vi är på rätt väg. Vi har en grym känsla i laget så jag tycker inte man ska dra för stora växlar av gårdagen.

Imorgon väntar som sagt var Bjöklöven, ett lag som slåss om att fixa en av platserna i playoff. En seger för gästerna skulle innebära att man är med rejält i racet igen. En seger för Mora skulle däremot innebära att man mer eller mindre hänger av björklöven från striden samtidigt som man kan bli helt klara för playoff om några övriga matcher går vägen.

- Det ska bli sjukt skoj att spela igen. Sen kanske man inte är uppe i samma matchtempo som de andra är men då gäller det att spela säkert och jobba sig ikapp. Jag tror det kommer att bli en extremt taggad match. Det kommer definitivt inte att bli enkelt och vi kommer säkerligen möta ett desperat Björklöven. Vi är beredda på en tight match och gör vi bara vårt kommer vi att ha en bra chans att vinna, avslutar Linus.

För övrigt kan vi också berätta att även backen Erlend Lesund beräknas vara tillbaka.