Mora tog två poäng i returmötet mot Almtuna
Publicerad: 2021-03-06
Mora IK
Det blev två viktiga poäng in på kontot i en match där Almtuna hela tiden var i ledning och där Mora kom tillbaka. Sista kvitteringen till 4-4 kom med blott en sekund kvar av den tredje perioden. Hemmalaget kunde sedan avgöra i straffläggningen.

Den första perioden var i mångt och mycket likt gårdagens spel mot Almtuna. Ganska trånga ytor och inte allt för många chanser. Den här eftermiddagen var det till skillnad mot igår Almtuna som kunde göra matchens första mål sedan Mora tappat pucken i offensiv zon vilket gav gästerna en spelvändning. Mora var ändå spelmässigt det något bättre laget och hade två ramträffar från Oskar Stål-Lyrenäs och Lukas Wernblom innan Viktor Larsson från sin backposition till sist kunde kvittera till 1-1 i spel fem mot fyra.

Mora var det spelförande laget även i den andra perioden men hade fortsatt svårt att komma till de där riktigt heta chanserna. Istället var det gästerna som var desto mer effektiva och levde mer eller mindre på hemmalagets misstag. Det var just ett misstag som gjorde att Almtuna kunde ta ledningen med 2-1 sedan man fått ett friläge. Hemmalaget svarade dock omgående när man bara minuter senare fick utdelning. Oscar Eklind höll sig påpassligt framför mål och skickade in 2-2 i fem mot fyra. Det var dock bortalaget som kunde gå till pausvila med en 3-2 ledning sedan man hittat rätt med ett skott som inte såg allt för märkvärdigt ut.

Hemmalaget fick sedan en bra start på den tredje perioden när Oskar Stål-Lyrenäs skickade in kvitteringen till 3-3 fint assisterad av Ludvig Larsson. Dessvärre blev glädjen kortvarig. Almtuna var nämligen återigen i ledningen några minuter senare. Härefter hade hemmalaget stora svårigheter att komma till chanser mot ett bortalag som försvarade sig bra. Mora chansade på slutet med att plocka ut målvakten och efter en hård press lyckades Ludvig Larsson skicka in kvitteringen till 4-4 med blott 1,4 sekunder kvar på matchuret.

Matchen gick till förlängning och väl där var det Mora som var det spelförande laget även om det var Almtuna som stod för den vassaste chansen där Matteus Ward gjorde en monsterräddning när han räddade pucken från att gå in i en öppen målbur. Matchen fick istället avgöras på straffar och väl där var det bara Nils Thomasson som lyckades hitta nätet. Det innebar att Mora kunde ta två oerhört viktiga poäng!

Nästa match är på onsdag när vi möter Södertälje på bortaplan.