Svängig match när Mora tog två poäng
Publicerad: 2021-02-24
I en svängig match kunde Mora få med sig två poäng i bortamötet med Modo. Isac Heens såg till att bli stor matchhjälte efter att ha styrt in segermålet i sudden death

-Vi vinner på övertid och det har vi inte gjort på länge. Men vi visade bra karaktär i den här matchen, säger Moratränaren till Cmore.

Inför matchen var Mora det formsvagaste laget i serien.

Och starten på bortamatchen mot Modo blev också sämsta tänkbara.

Redan i det första bytet, efter bara 26 sekunders spel, kunde förre Moraspelaren Patrik Karlkvist styra in ledningsmålet.

Modo inledde starkast och tog ett grepp om spelet. Gästerna fick mest ägna sig åt att försvara sig.

Oskar Stål Lyrenäs vaskade fram Moras första målchans efter sex minuters spel, när han snirklade sig igenom Modoförsvaret. Tyvärr sköt han utanför i bra läge.

Modo tog hand om pucken, vände spelet snabbt, och 15 sekunder senare hade Mikkel Aaagard gjort 2-0. bakom Matteus Ward i Morakassen.

Men det var inte slut med motgångarna där.

Efter 11.47 gjorde Mikkel Aaagard 3-0 och 38 sekunder senare var det dags för 4-0, när Max Tjernström snärtade upp pucken.

I det läget av matchen valde Johan Hedberg att ta en timeout. Med gester och ord visade han sina spelare vad som behövde förbättras.

-Modo körde över oss och vi vann inte en duell. Jag sa att det var dags att börja vinna kamper och att vi är ett betydligt bättre lag än vad vi visade, säger Johan Hedberg till Cmore.

Innan perioden var över kunde i alla fall Mora reducera.

I numerärt överläge kunde Daniel Ljunggren göra sitt sjunde mål för säsongen.

Inför mellanperioden valde Mora att ställa Olof Lindbom i kassen i stället för Matteus Ward.

Mora fick också en tuff start på den andra perioden.

Först fick Isak Pantzare sätta sig på botbänken, och bara 33 sekunder senare fick Lukas Wernblom ett tufft matchstraff för spel med hög klubba.

Modo fick chansen att spela fem mot tre i drygt 1,45 och därefter spel fem mot fyra under resterande utvisningstid.

Hemmalaget tappade lite tempo samtidigt som Mora spelade mycket bra i numerärt underläge.

Och inte blev det sämre av att Ludvig Larsson kunde reducera till 2-4 med en man mindre på banan när 3.52 hade spelats.

-Utvisningen på Lukas var tuff. Men vi svarade för en heroisk insats i numerärt underläge och Ludvigs mål var viktigt, säger Johan Hedberg til Cmore.

Sedan handlade mycket om Filip Lennström Han hade två bra chanser att göra sitt första mål för säsongen på, och åkte också ut för en tuff utvisning som Moragänget hade åsikter om.

Men Mora fick ytterligare tändvätska av det hela, och innan perioden var över hade Mora sett till att göra både 3-4 och 4-4.

Först kunde Johan Persson reducera i spel fem mot fyra, där förövrigt målvakten Olof Lindbom fick en passningspoäng. Moras skyttekung kom fram på högerkanten och hittade rätt med ett distinkt skott.

I periodens slutskede kunde sedan Daniel Ljunggren, som verkligen har hittat målformen under säsongens senare del, kvittera.

Den tredje perioden blev en svängig historia. Fyra mål fick vi se.

Modo tog ledningen med 5-4 efter 6.16 när Mikkel Aagaard fick se sin puck studsa in i mål via Olof Lindbom i Morakassen.

Efter 13.18 kunde Oskar Stål Lyrenäs kvittera till 5-5.

Sedan kunde Mora ta ledningen för första gången i matchen när Måns Carlsson gjorde 6-5 efter 16.53.

Tyvärr kunde inte Mora hålla ledningen perioden ut. Med bara två sekunder kvar kunde Mikkel Aagaard med sitt fjärde mål för matchen kvittera när Modo chansat med att ta ut målvakten.

I förlängningen kunde sedan Mora avgöra matchen, när Isac Heens kunde styra in 7-6 på passning från Måns Carlsson.

-Skönt. När vi klarade femman i andra perioden så kände vi att det var vår match. Vi ger aldrig upp och det visade vi verkligen i dag, säger Johan Hedberg till Cmore.

Noterbart är att både Albert Lyckåsen och Alexander Hilmersson tvingades utgå under matchen skadade. Status oklart.