Mora värvar toppmålvakt från HockeyEttan

24 mars 2016 11:00

Klubben har idag gjort klart med det första nyförvärvet inför kommande säsong. Det handlar om den 24-åriga målvakten Mattias Pettersson som senaste säsongen spelade i Lindlövens IF.


Mattias har sin hockeyfostran i Halmstad där han spelade fram till 2013. Därefter gick flyttlasset till Mörrum där han spelade två säsonger innan han till sist hamnade i Lindlöven. Den här säsongen hade han bäst statistik av samtliga målvakter i HockeyEttan där han under 24 grundseriematcher slutade med en räddningsprocent på hela 94,9. Ännu bättre var den i playoff till det HockeyAllsvenska kvalet där han under tre matcher räddade 95,6% av skotten.

- Jag har spelat i HockeyEttan länge nu och när Mora hörde av sig kändes det helt rätt. Det känns som en riktigt bra klubb att fortsätta utvecklas i. Det är en klubb som brukar vara med i toppen och som vill uppåt igen. HockeyAllsvenskan är en riktigt bra liga och det känns spännande och motiverande att ta ett kliv uppåt, säger Mattias själv om sitt val att skriva på för Mora IK.

- Det här är en målvakt som är född -91 och som i mina ögon är en av HockeyEttans bästa målvakter. Jag ser en stor potential i honom. Jag har fått mycket goda resuméer om honom som människa i omklädningsrummet, vid sidan av isen och på isen. Han tränar stenhårt och vill framåt och det är sådana målvakter vi vill jobba med i Mora IK. Jag känner mig väldigt glad över den här signeringen, säger Mora IK:s målvaktstränare Peter Iversen.

**TV: MÅLVAKTSTRÄNARE PETER IVERSEN KOMMENTERAR NYFÖRVÄRVET

**