Mora tog andra raka segern
Publicerad: 2021-11-27
Mora IK
Laget stod för en riktigt bra bortamatch i Södertälje den här eftermiddagen när man vände ett 0-1 underläge till seger med 2-1. Därmed plockade man tre viktiga poäng.

Det var också Mora som var det klart bättre laget i den första perioden men som trots detta låg under med 1-0 efter 20 spelade minuter. Målet kom i powerplay för hemmalaget kunde fånga upp en retur framför mål.

I den andra perioden var det Södertälje som istället kändes lite vassare men där det var Mora som stod för målen. Kvitteringen kom relativt tidigt när Axel Bergkvist skickade in 1-1 från blå linjen i spel fem mot fyra. Måns Carlsson såg sedan till att ge Mora ledningen i numerärt underläge efter en riktigt fin passning av Daniel Ljunggren.

Måns Carlssons mål skulle också visa sig bli matchvinnande. För även om båda lagen i den tredje perioden hade chanser att göra mål så höll de lagens båda målvakter sin målbur fritt från besök.

Det blir därmed tre viktiga poäng och redan imorgon är det dags för nästa uppgift när Björklöven kommer på besök till Smidjegrav Arena.