Utvisningsdrabbat J20 fick med sig en poäng i premiären
Publicerad: 2021-09-12
J20
Mora åkte på hela nio tvåminutersutvisningar i bortamötet mot Leksand, hemmalaget fick blott en tvåminutersutvisning. Med tanke på de förutsättningarna stod man för en riktigt bra insats när man fick med sig en poäng hem till Mora.

Mora som hade skaffat sig ett övertag i den första perioden genom 1-0 av Gabriel Westling fick också en riktigt bra start på den andra perioden där man gick upp till 3-0 efter mål av Isak Garfvé och Joel Nyman. Härefter åkte man på en mängd utvisningar och hemmalaget hade fler lägen med både spel fem mot fyra och fem mot tre. Det gjorde också att man kunde komma närmare målmässigt när man både reducerade till 1-3 och 2-3 innan signalen för paus ljöd.

Jakub Altrichter kunde sedan ge Mora en drömstart på den tredje perioden när han skickade in 4-2. Dessvärre kunde hemmalaget återigen komma tillbaka och två snabba mål gjorde att det plötsligt och lite lustigt var likaläge. Matchen gick till förlängning där hemmalaget kunde dra det längsta strået.

-Jag tycker vi gör en bra match och första halvan är vi det bättre laget. Sedan börjar vi dra på oss utvisningar och bjöd in Leksand i matchen. Jag tycker det är konstigt, att i en jämn hockeymatch, får ett lag spela 6 st power-play plus ett 5-3 medans de andra laget inte får spela power-play en enda gång. Självklart behöver vi spela lite mer vårdat och inte ge domarna en chans att ta oss och det är något som måste bli bättre framöver, säger tränare Daniel Hermansson.