Mora värvar forward från Borlänge

3 maj 2019 11:05
Lagbygget

Klubben har gjort klart med ännu ett nyförvärv inför kommande säsong. Från Borlänge HF ansluter den 22-åriga centern Oliver Erixon.


Oliver är fostrad i Frölundas organisation där han också spenderade större delen av sin juniortid. Sista junioråret spelade han dock i Växjö Lakers innan han värvades in till Borlänge. Där har han varit en av lagets bästa spelare de två senaste säsongerna. Totalt har han noterats för 34 poäng på 78 grundseriematcher. Det är dock kanske de defensiva kvalitéerna som sticker ut hos Oliver och under säsongen 2017/2018 hade han en imponerande plus-minus-statistik på +28.

-Det är en bra tvåvägscenter som är välutbildad och som har en stor utvecklingspotential, säger Peter Iversen om det senaste nyförvärvet.

-Mora känns som en proffsig klubb där möjligheterna till att utvecklas är stor. Jag fick ett bra intryck av föreningen direkt vilket gjorde valet på Mora enkelt. Mina förväntningar är att fortsätta utvecklas och vara med och bidra till att vinna matcher, säger Oliver själv om sitt val att välja Mora.

Kontraktet gäller över säsongen 2019/2020.