Mora utjämnade matchserien efter seger i Leksand
Publicerad: 2018-03-28
Kval till SHL
Laget tog revansch för måndagens nederlag hemma i Jalas Arena genom att på onsdagskvällen slå tillbaka Leksand med 3-2 i Tegera Arena. Stor matchhjälte blev Jacob Nilsson som satte avgörande målet med mindre än fyra minuter kvar att spela.

Under SHL-kvalets första match föll inte mindre än 58 utvisningsminuter och den första perioden i kvällens match fortsatte i samma anda. Klockan hann bara ticka upp till 26 sekunder innan Tomas Skogs visades ut och sedan fortsatte det. Innan klockan ens hunnit upp i tio minuter hade hemmalaget fått chansen med en man mer på banan tre gånger om. Man skapade under dessa lägen också en del chanser och efter två ramträffar hittade sig till sist en puck in bakom en annars bra Christian Engstrand i Moramålet. Detta var så klart knappast den start Mora ville ha men man fick snabbt kontakt i matchen igen. När domarna väl hittade en Leksandsutvisning tog det bara 30 sekunder innan Andrew Rowe hittade rätt efter att ha lurat bort målvakten med en fin fint. Båda lagen hade sedan flera chanser att ta ledningen men var inte någon av målvakterna där så räddades man av stolparna. Därför var ställningen 1-1 efter den första perioden. Och utvisningsminuterna? Hela 24 minuter under de första 20 minuterna.

Mora fick inleda den andra perioden i spel fyra mot fem efter en sen utvisning i den första perioden, något som man klarade utan några större problem. Den andra perioden präglades liksom den första av mycket känslor och en hel del gruff efter avblåsningarna. Mora fick chansen i spel fem mot fyra efter dryga fem minuters spel och man gjorde det riktigt bra. Man höll fast pucken i anfallszonen under lång tid och trötta hemmaspelare lyckades inte stå emot pressen. Steven Seigo sköt ett skott var retur gick ut till Michael Haga. Han tog några skär in mot målet och skickade in ledningspucken för Mora. Målet gav också energi till laget som därefter hade ganska bra kontroll på spelet. Hemmalaget kom dock tillbaka och hade på slutet en del chanser. Mycket tack vare ett numerärt överläge. Några fler mål fick vi dock inte se utan det var Moraledning efter två spelade perioder.

Laget fick sedan en riktigt tuff start på den tredje perioden där man åkte på två ganska tveksamma utvisningar i tät följd. Detta innebar fem mot tre spel för Leksand i 40 sekunder som Mora dock klarade ut. Tyvärr kom ändå en kvittering efter 6:27 när sekunder återstod av den sista utvisningen. Målet gav hemmalaget energi som också gick framåt för ett ledningsmål. Här spelade dock Mora smart och man kom inte till allt för många chanser. Och när de väl dök upp spelade Engstrand riktigt bra i målet. När matchen stod och vägde som mest fick Mora till ett långt anfall där Jacob Nilsson visade stor beslutsamhet när han tog sig bakom och runt målburen och vallade in 3-2 via en hemmaspelares skridsko. Målet skulle också bli matchavgörande. Hemmalagets desperata försök med utplockad målvakt på slutet lyckades inte utan Mora höll undan och kunde därmed kvittera till 1-1 i matcher.

Nästa match är på fredag hemma i Jalas Arena kl. 19:30. Sittplatserna till den matchen är slut men se till att fylla ståplats! Biljetterna bokar du här!