Första nyförvärvet klart för Mora IK
Publicerad: 2022-05-02
Mora IK
Klubben kan idag presentera första nyförvärvet inför nästa säsong. Från Vita Hästen ansluter den 26 åriga forwarden Fabian Ilestedt.

Fabian är född i Karlskrona och har Sölvesborgs IK som moderklubb. Juniortiden spenderade han i Leksand och därefter har det mestadels blivit spel i HockeyEttan där han representerat Lindlöven, Tyringe och Nybro. Den gångna säsongen var hans första riktiga säsong i HockeyAllsvenskan då han representerade Vita Hästen och noterades för 30 poäng (17 mål och 13 assist) på 50 matcher. Nästa säsong kommer han spela i Moratröjan.

-Mora är en toppklubb som vill framåt i ligan. Det har alltid varit en klubb som man sett upp till och det ska bli riktigt roligt att spela här och jag ser verkligen fram emot nästa säsong, säger Fabian själv.

-Fabian är en riktigt bra hockeyspelare. Det är en stor spelare som är duktig på att skydda puck och har en hel del skickliga egenskaper. En spelare som är ett hot för motståndarna. Det känns jättebra att han valt att skriva på för oss, säger sportchef Andreas Hägglund.

Kontraktet gäller till och med säsongen 2023/2024.

Kenny Åström