Mora tog tre poäng borta mot Björklöven igen
Publicerad: 2021-01-09
HockeyAllsvenskan
För andra gången den här säsongen lämnar vi Umeå med tre poäng i bagaget efter 3-1 mot Björklöven.

Hemmalaget rivstartade matchen och redan efter halvminuten tvingades Matteus Ward i Moramålet till en fin räddning. Det var kanske också Björklövens vassaste chans under de första 20 minuterna. Den första perioden bjöd överlag på jämnt spel även om det var Mora som kändes något hetare. Speciellt när man efter drygt 15 minuters spel fick chansen i spel fem mot fyra så satte man en enorm press, men tyvärr lyckades man inte få in pucken trots en mängd öppna lägen. Noterbart var att både Isak Pantzare och Isac Heens åkte på varsin ful smäll där den förstnämnda tvingades kliva av matchen. Den första perioden slutade mållös.

Mora fick i inledningen av den andra perioden ett nytt läge i spel fem mot fyra och då visade man återigen varför man ligger i topp när det gäller powerplay. Daniel Ljunggren hittade över till Johan Persson som så många gånger förr och 1-0 satt högt upp i nättaket bakom en chanslös hemmamålvakt. Den andra perioden var betydligt mer tillknäppt än den första perioden men båda lagen skapade ändå en del lägen och till slut letade sig en slumppuck fram till en fristående hemmaspelare framför mål som kunde skicka in kvitteringen innan paus.

Trots den tuffa avslutningen så kom Mora ut i den tredje perioden och kunde återigen koppla greppet om matchen, och det var återigen i spel fem mot fyra det hände. Efter ett antal skottfinter skickade Ludvig Larsson in ledningspucken efter 5:30. Härefter spelade man riktigt bra bortaspel och Björklöven tilläts inte komma till allt för många chanser, och när man väl gjorde det var målvakten Matteus Ward säkerheten själv. Matchen punkterades definitivt när Oskar Stål-Lyrenäs, precis som förra mötet mot Björklöven, gjorde mål på sin gamla klubb med ett fint avslut fram till 3-1. Det blev också slutresultatet och Mora kan därmed återigen åka från Umeå med tre poäng i bagaget.

Nästa match är redan på måndag då Kristianstad gästar Smidjegrav Arena.